ANNONCE

Coronafare: Slut med besøg indendøre

4. august 2020 16:04 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk og Ritzau Info

Aarhus Kommune skærer igennem.

Coronafare: Slut med besøg indendøre
I Aarhus Kommune indføres der nye restriktioner for besøg på kommunens plejehjem og sociale institutioner. Det skyldes et stigende smittetal i kommunen de seneste dage. (Arkivfoto). Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Scanpix

Efter stigende smittetal i Aarhus Kommune i weekenden bliver der indført restriktioner på plejehjem og sociale institutioner i kommunen.

Det oplyser stadsdirektør i Aarhus Kommune Niels Højberg til Jyllands-Posten.

Det betyder, at alle besøg fremover skal foregå udendørs. Det gælder dog ikke, hvis der er tale om særlige tilfælde eller kritisk sygdom.

Derudover skal alle medarbejdere i kommunen testes for coronavirus hver 14. dag.

Restriktionerne indføres, fordi kommunen har ramt den nationalt fastsatte grænse for 20 nye smittede for hver 100.000 indbyggere den seneste uge.

Når smittetallet igen når under det niveau, vil besøgsrestriktionerne blive ophævet.

50 testet positive

Over weekenden blev 50 personer testet positive for coronavirus i Aarhus Kommune. Det var omkring en fjerdedel af de 207, der blev registreret smittede på landsplan over weekenden.

Fra mandag til tirsdag er yderligere 27 personer blevet konstateret smittede i Aarhus Kommune, viser tal fra Statens Serum Institut. I alt 77 personer er i den periode testet positive på landsplan.

Kommunen er bekymret

Stadsdirektøren fortæller til Jyllands-Posten, at kommunen er bekymrede over udviklingen i Aarhus Kommune.

– Det er bekymrende, at smitten stiger så meget. Derfor handler vi med det samme, siger Niels Højberg til avisen.

– Vi er måske kommet til et sted, hvor vi alle sammen ikke mener, at vi behøver at snakke om corona hver dag. Men det skal vi igen.

Artiklen fortsætter under faktaboksen

Fakta

Anbefalinger til personer i risikogrupper

Forebyg kontaktsmitte – sørg for ekstra god hygiejne

– Vær særlig opmærksom på håndhygiejne, når du har rørt typiske kontaktpunkter, som anvendes af mange i det offentlige rum, fx dørhåndtag i butikker, elevatorknapper, dankortterminaler, hæveautomater, håndtag i busser, armlæn på restaurant- og cafestole mv.

– Undgå at røre din næse, mund og øjne, hvis du ikke har rene hænder, da virus typisk smitter fra hænderne til slimhinderne i næse, mund og øjne – men ikke gennem huden.

– Vær særlig påpasselig med hygiejne og rengøring i hjemmet. Rengøring foretages med almindelige metoder og rengøringsmidler, men ekstra hyppigt og grundigt.

– Tal åbent med dine nærmeste pårørende om deres omgangskredse og ’bevægecirkler’, så du kender risikoen ved at give kram til dem.

– Du kan godt give kram til dine allernærmeste, fx partner, børn og børnebørn, men undgå håndtryk, kindkys og kram til andre end dine nærmeste pårørende.

Forebyg dråbesmitte – hold afstand

– Bed andre om at tage hensyn ved at holde afstand.

– Undgå særligt længerevarende ansigt-til-ansigt kontakt.

Begræns situationer hvor du udsættes for smitte

– Undgå samvær med personer, som har symptomer, der kunne være COVID-19, også børn og børnebørn.

– Undgå steder med mange mennesker, fx offentlige transportmidler i myldretiden. Lav dine indkøb når eller hvor, der er færrest i butikkerne

– Overvej din deltagelse i sociale arrangementer og fritidsaktiviteter i forhold til smitterisiko. Bed om hjælp til at aktiviteter gennemføres på en forsvarlig måde.

Kilde: Sundhedsstyrelsen

Tirsdag har samtlige kommunaldirektører i Aarhus holdt møde om situationen i kommunen.

Ved mødet deltog også beredskabschefen i Østjyllands Brandvæsen og en medarbejder for Styrelsen for Patientsikkerhed.

Coronavirus i Danmark

Sygdommen kom officielt til Danmark den 27. februar 2020. Jakob Tage Ramlyng, ansat ved TV2, fik æren af at være den første person, der officielt blev ramt af coronavirus covid-19 (tidligere 2019-nCoV), og han blev den 5. marts også den førte dansker, der officielt slap af med sygdommen igen.

Symptomer på coronavirus

Oplever du følgende symptomer, kan det være fordi, du lider af sygdommen:

– Feber
– Tør hoste
– Besværet vejrtrækning
– Åndenød

Hvis du oplever symptomerne, er det vigtigt, at du ringer til din egen læge, eller vagtlægen, inden du begiver dig ud offentligt. Herefter bliver der truffet beslutning om, hvad du kan gøre.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu