ANNONCE

Coronafrygt aflyser stor fodboldkamp

11. marts 2020 07:07 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk og Ritzau Info

Onsdagens Premier League-kamp er aflyst.

Coronafrygt aflyser stor fodboldkamp
Ejeren af Olympiakos, Evangelos Marinakis, er testet positiv for det nye coronavirus, og derfor bliver onsdagens kamp mellem Manchester City og Arsenal udskudt. For to uger siden hilste Marinakis på flere fra Arsenals trup, da holdene mødtes i Europa League. (Arkivfoto). Foto: Alkis Konstantinidis/Reuters

Onsdagens Premier League-kamp mellem Manchester City og Arsenal er udskudt som følge af coronavirusudbruddet.

Det oplyser Premier League i en meddelelse på sin hjemmeside natten til onsdag.

Artiklen fortsætter under videoen

Det er første gang, at en kamp i den bedste engelske fodboldrække bliver aflyst på grund af virusudbruddet.

Aflysningen skal ses som en “forebyggende foranstaltning”, efter at det tirsdag blev meddelt, at ejeren af den græske klub Olympiakos, Evangelos Marinakis, er smittet med virusset.

Hilste på Marinakis

Arsenal spillede for knap to uger siden mod den græske klub i Europa League på London-klubbens hjemmebane, og efter kampen hilste adskillige af Arsenals spillere og ansatte på Evangelos Marinakis.

De personer, som var i kontakt med Marinakis, er sat i hjemmekarantæne. Det oplyser Arsenal i en meddelelse ifølge AFP.

– Vi følger nøje regeringens retningslinjer, der anbefaler, at enhver, som kommer i tæt kontakt med nogen, der har virusset, bør isolere sig selv hjemme i 14 dage fra den seneste gang, de havde kontakt, skriver klubben.

– Som en konsekvens er spillerne ikke til rådighed til aftenens (onsdag, red.) kamp, hedder det videre.

Den eneste

Efter at have rådført sig med læger mener begge klubber, at det er nødvendigt at udskyde deres opgør. Det sker for at få tid til at tage bestik af hele situationen, fremgår det af meddelelsen.

Premier League oplyser, at der i øjeblikket ikke er planer om at udskyde andre kampe.

Evangelos Marinakis er også ejer af Nottingham Forest, der spiller i den næstbedste række i England.

373 smittede

Storbritannien er blandt de omkring 100 lande, som har registreret smittetilfælde af det nye coronavirus. Tirsdag steg antallet af smittetilfælde fra 54 til 373 i landet. Desuden døde en sjette person af virusset, skriver BBC.

Det seneste dødsoffer var en mand i begyndelsen af 80’erne, som havde “underliggende” problemer med sit helbred. I alt er over 26.000 personer i Storbritannien blevet testet for at bære rundt på virusset.

Der er endnu ikke fastsat en ny dato for kampen mellem Manchester City og Arsenal.

Hvor farlig er coronavirus

Det afhænger fra type til type. Coronavirus covid-19 (tidligere 2019-nCoV) giver omkring 80% af smittede milde symptomer, 15% så syge, at de bliver indlagt og 5% så alvorligt syge, at de har brug for at blive indlagt på en intensiv afdeling.

Hvor mange er smittet med coronavirus

Antallet af smittede og karantæneramte i Danmark opdateres løbende hos Styrelsen for Patientsikkerhed.

John Hopkins University overvejer desuden sygdommen på verdensplan, og på universitets hjemmeside kan man følge sygdommen “live,” om man så må sige.

Undgå coronavirus

Der er flere ting, du kan gøre brug af som præventive midler for at mindske risikoen for at blive smittet med virussen.

WHO opfordrer alle til at vaske hænder grundigt både med vand og sæbe, men også med desinficerende midler. Når du nyser eller hoster, skal du holde dig for munden eller næsen med albuen eller papir, derefter skal du smide papiret væk og vaske hænder. 

For at undgå smitten skal du holde dig fra personer, der har feber eller hoster. Hvis du selv oplever feber, hoste eller besværet vejtrækning, der kan være symptomer på coronavirus 2019-nCoV, skal du søge læge.

Da smitten formentlig er opstået på et marked med levende dyr, bør man undgå sådanne markeder. Ligesom man heller ikke skal indtage rå produkter, der stammer fra dyr.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu