ANNONCE

Coronafrygt lukker flytrafik til Danmark

10. marts 2020 16:01 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk og Ritzau Info

Fly fra hårdt ramte corona-områder til Danmark stoppes.

På grund af coronavirus vil fly fra en lang række områder ikke længere kunne lande i Danmark fra midnat.

De områder kan du se i galleriet over artiklen.

Artiklen fortsætter under videoen

Statsminister Mette Frederiksen (S) siger på pressemøde, at al flytrafik fra områder hårdt ramt af coronavirus bliver indstillet ved midnat.

Det siger statsministeren på et pressemøde om nye tiltag, der skal dæmme op for spredningen af coronavirus.

Flere områder i blandt andet Norditalien og Kina er såkaldte røde områder.

– Fra senere i dag vil al flytrafik fra røde områder blive indstillet, siger statsminister Mette Frederiksen.

Kom hjem

På Transportministeriets hjemmeside opfordrer man danskere i røde områder til at forsøge at komme hjem, inden flytrafikken stoppes.

Der ud over vil der være nye regler for indrejsende fra røde områder dagen igennem.

– Personer, der rejser ind i Danmark fra røde områder, vil ikke længere kunne komme ind i lufthavnen og må ikke efterfølgende bruge offentlig transport, siger statsministeren.

Myndighederne undersøger samtidigt, om man kan gøre det samme med direkte busser og andet.

– Hvis man er i et rødt område, så skal man komme hjem og gå i hjemmekarantæne, siger direktør for organisation og borgerservice i Udenrigsministeriet, Erik Brøgger Rasmussen, på pressemødet.

Han siger samtidigt, at man generelt helt skal lade være med at tage til de såkaldte orange områder. For ikke bare kan man selv bringe smitten ud i verden, der er også risiko for at man strander og ikke kan komme hjem.

– For alle orange områder, bliv hjemme. Der er ingen tvivl. Man skal ikke tage til Italien lige meget, hvor man kunne finde på at tage hen, siger Erik Brøgger Rasmussen.

Niveauet er bekymrende

På Transportministeriets hjemmeside kan man læse mere om flyvninger fra de hårdest ramte lande.

– Vi har at gøre med en ekstraordinær situation, som regeringen følger meget tæt. Udbredelsen af Covid-19 og antallet af smittede har i nogle områder i Europa og verden nået et niveau, som er bekymrende. Derfor har jeg besluttet at forbyde flyvninger til Danmark fra de lande eller regioner, hvortil alle rejser frarådes, siger transportminister Benny Engelbrecht (S).

Forbuddet træder i kraft klokken 00.00 natten mellem den 10. og 11. marts 2020 og vil gælde for de røde områder, som er identificeret af Udenrigsministeriet.

Forbuddet gælder indtil videre i 14 dage, men forventes forlænget, såfremt der er behov herfor.

“Transportministeriet følger udviklingen og vil udvide forbuddet til yderligere områder, såfremt de bliver identificeret som røde,” står der på hjemmesiden.

– Det er klart, at det her kommer til at have konsekvenser for de danskere, der opholder sig i de berørte områder, ligesom luftfartsselskaberne også kommer til at mærke forbuddet. Der er brug for, at vi som samfund tager vores ansvar alvorligt, og regeringen mener, at det er nødvendigt at indføre et flyveforbud nu, uddyber transportministeren.

Konsekvenser

Transportminister Benny Engelbrecht (S) skriver også i en pressemeddelelse:

– Det er klart, at det her kommer til at have konsekvenser for de danskere, der opholder sig i de berørte områder, ligesom luftfartsselskaberne også kommer til at mærke forbuddet.

– Der er brug for, at vi som samfund tager vores ansvar alvorligt, og regeringen mener, at det er nødvendigt at indføre et flyveforbud nu.

Hvor mange er smittet med coronavirus

Antallet af smittede og karantæneramte i Danmark opdateres løbende hos Styrelsen for Patientsikkerhed.

I skrivende stund er 156 danskere smittet.

John Hopkins University overvejer desuden sygdommen på verdensplan, og på universitets hjemmeside kan man følge sygdommen “live,” om man så må sige.

Undgå coronavirus

Der er flere ting, du kan gøre brug af som præventive midler for at mindske risikoen for at blive smittet med virussen.

WHO opfordrer alle til at vaske hænder grundigt både med vand og sæbe, men også med desinficerende midler. Når du nyser eller hoster, skal du holde dig for munden eller næsen med albuen eller papir, derefter skal du smide papiret væk og vaske hænder. 

Fakta

Brød ud på marked

Hele miseren om den berygtede coronavirus 2019-nCoV startede i slutningen af 2019, da verdenssundhedsorganisationen, WHO, blev alarmeret om flere udbrud af lungebetændelse i Wuhan i Kina.

Til stor bekymring for organisationen var der ikke andre eksisterende virusser, der mindede om den, der lå bag udbruddene af lungebetændelse. Det bekymrende var, at det var svært at danne sig et overblik over, hvilken effekt virussen har på mennesker, hvis den er ukendt.

Den 7. januar 2020 var der dog gennembrud i sagen om coronavirus 2019-nCoV, da kinesiske myndigheder havde identificeret virussen til at være en coronavirus. Virussen blev på daværende tidspunkt sat i familie med SARS og MERS, som er nogle af verdens farligste sygdomme. Her modtog virusset også navnet coronavirus 2019-nCoV.

For at undgå smitten skal du holde dig fra personer, der har feber eller hoster. Hvis du selv oplever feber, hoste eller besværet vejtrækning, der kan være symptomer på coronavirus 2019-nCoV, skal du søge læge.

Da smitten formentlig er opstået på et marked med levende dyr, bør man undgå sådanne markeder. Ligesom man heller ikke skal indtage rå produkter, der stammer fra dyr.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu