ANNONCE

Coronakrise: Flere danskere anskaffer sig dette

2. april 2020 06:46 | Af: Newsbreak.dk

Dyrenes Beskyttelse har oplevet en øget efterspørgsel på at adoptere kæledyr, siden landet lukkede ned. Organisationen opfordrer til at være meget opmærksom, når man køber især hvalpe på internettet.

Internaterne har normalt lavsæson i marts og april, men i år er der ekstra tomt.

Coronakrisen har gjort, at efterspørgslen på kæledyr er steget. Telefonerne har ringet som aldrig før, og på mange af landets internater er der kun få katte tilbage.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Det skriver Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse.

– Det er en lidt usædvanlig situation, vi står i. På denne tid af året er der normalt flest voksne katte på internaterne, da killingesæsonen ikke er startet endnu og det tager ofte en del længere tid at finde et nyt hjem til en voksen kat. Men dette forår har det ikke været et problem, fortæller Jens Jokumsen, Familiedyrschef ved Dyrenes Beskyttelse.

Selvom internaterne har oplevet, at telefonerne ringer meget, så er der på grund af lavsæsonen ikke blevet adopteret mange flere katte, ganske enkelt fordi der er få katte på internaterne.

Den stigende interesse kan dog ses på Dyrenes Beskyttelses hjemmeside for adoption af dyr, hvor trafikken er steget med 26 % flere besøgende sammenlignet med samme periode i 2019.

– Det er ikke til at sige med sikkerhed, at stigningen skyldes coronakrisen, men når vi taler med internaterne, så har de oplevet, at telefonen har ringet meget, siden Danmark lukkede ned. Og det er tydeligt, at der er mange, som har været inde og kigge på dyr på vores hjemmeside, fortæller Jens Jokumsen.

Newsbreak.dk har tidligere beskrevet, hvordan den anerkendte American Kennel Club har kåret de hunderacer, der er de bedste familiehunde.

I galleriet ovenfor kan du se hunderacerne.

Pas på hvalpefabrikker

Den store efterspørgsel på kæledyr skaber dog også en bekymring for Jens Jokumsen.

For selvom det er trygt og sikkert at få sit nye familiemedlem fra et af Dyrenes Beskyttelses internater, så er der risiko for at komme til at handle med en ulovlig hvalpefabrik, når man kigger efter hunde på for eksempel Facebook og Den Blå Avis.

– Lyssky hundehandlere har kronede dage på nettet, og hvis man ikke ser sig godt for, kan man risikere at støtte en hvalpefabrik, hvor hundene går under kummerlige kår. Så det er vigtigt, at man tager sig god tid. Besøg stedet flere gange. Sørg for at se hvalpens mor. Og for alt i verden aldrig køb en hund på en rasteplads eller andre offentlige mødesteder, eller fra sælgere som tilbyder at levere hunden, understreger Jens Jokumsen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu