ANNONCE

Coronaofre rammes af “tåge i hjernen”

11. oktober 2020 20:56 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

Mystiske komplikationer er dukket op hos folk, der har været syge af corona

Coronaofre rammes af
Voldsomme hukommelsestab og forvirring er nogle af de komplikationer der dukker op hos personer, der har været syge med coronavirus. en slags hjernetåge. Arkivfoto: Scanpix.

Nye og meget alvorlige komplikationer i forbindelse med at være smittet med corona-virus er begyndt at dukke op.

Flere og flere syge beretter om, at de får voldsomme hukommelsestab, oplever forvirring, kan ikke finde de rigtige ord og i det hele taget oplever det som om, at deres hjerne er indhyllet i tåge.

Den amerikanske avis New York Times beretter nu om adskillige tilfælde med corona-ofre, som lider af ovennævnte symptomer.

– Jeg går ud af hospitalsstuen og kan ikke huske, hvad patienten lige har sagt, siger Lisa Mizelle, der er sygeplejerske, og selv har haft sygdommen.

– Jeg føler det, som om jeg er blevet dement, forklarer hun til avisen.

Glemt alt om ferien

Andre kan berette om, at de for eksempel fuldstændig har glemt alt om en længere ferie i Paris, selv om rejsen fandt sted for kun få uger siden.

Ifølge lægen og neuromedicineren Igor Koralnik, Northwestern Medicine i Chicago, lider i tusindvis af corona-ofre efterfølgende af “hjernetåge”.

Forskerne er ikke sikre på, hvad der udløser den ofte invaliderende tilstand. Der er umiddelbart ingen sammenhæng mellem, hvor syg man har været af Covid-19, og hvor hårdt man bliver ramt af “hjerne-tågen”.

Kan ikke ses

En af årsagerne kan være, at kroppens immunsystem ikke lukker ned igen, efter virus er nedkæmpet, eller at der er en betændelsestilstand i de blodårer, som fører op til hjernen.

Små blodpropper i hjernen kan være en anden forklaring på den mystiske tilstand.

Ved MRI scanninger af hjernen ses der ikke umiddelbart skader.

Flere læger beretter i artiklen i New York Times om voldsomme konsekvenser efter at være smittet med coronavirus.

Rødglødende pande

En kvindelig læge fortæller , hvordan hun fik problemer med sin venstre hånd, som pludselig virkede helt fremmed for hende. Hun havde svært ved at opfatte, hvilken stilling hånden rent fysisk befandt sig i.

En anden læge fortæller, at han er blevet udpræget glemsom efter at have haft sygdommen. Lægen satte en pande på komfuret for at stege nogle æg. Umiddelbart efter havde han glemt alt om det tændte komfur og gik ud for at lufte hunden. Da han kom tilbage, fandt han den rødglødende pande på komfuret. Siden har lægen ikke turdet lave mad selv.

Lægen har heller ikke længere nogen erindring om sidste års jule- og nytårsaften.

En fransk undersøgelse afslører, at 34 procent ud af 120 corona-patienter har lidt af hukommelsestab og 27 procent har koncentrationsproblemer flere måneder efter selve sygdommen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu