ANNONCE

Coronarisiko sænkes i Danmark

13. marts 2021 11:12 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk og Ritzau Info

For første gang siden januar er hele landet ikke i det højeste risikoniveau for covid-19, skriver minister

Coronarisiko sænkes i Danmark
Ifølge Heunicke bliver der hurtigt slået ned på lokale udbrud. Foto: Scanpix

Covid-risikoniveauet sænkes fra niveau 5 – det højeste niveau – til 4 i alle regioner undtaget Region Hovedstaden. Det skriver sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på Twitter.

Risikoniveauet har været på det højeste niveau i hele landet siden 5. januar, hvor frygt for den britiske mutation fik myndighederne til at gå i alarmberedskab.

– Vi har en smitteudvikling, der er stabil, vi ser fortsat samfundssmitte, men vi får slået hurtigt ned på de lokale udbrud, når de viser sig, skriver Magnus Heunicke om sænkningen af niveauet.

De forskellige varslingsniveauer blev indført for at give en smule gennemsigtighed om, hvilke restriktioner, der kunne være på vej i de forskellige regioner for at inddæmme smitten med covid-19.

Det har været kritiseret, at alle regioner blev fastholdt på niveau 5 de seneste måneder, selv om smitten i nogle regioner var meget lav.

Niveauet 5 dækker over “udbredt samfundssmitte”, at sundhedsvæsnet er presset, og at “der er risiko for, at behandlingskapaciteten på sygehusene overstiges.”

Højt niveau fastholdt i måneder

Men det højeste niveau – og dermed tilhørende meget strikse restriktioner – blev fastholdt grundet frygt for, at den britiske mutation, B117, ville få smitten til at stige.

– Med baggrund i, at den samlede udvikling i epidemien er stabil med et kontakttal på 1 på trods af, at B117 nu er den dominerende virusvariant nationalt, nedjusteres risikoniveauet til niveau 4 i hele landet samt i Region Nordjylland, Region Midtjylland, Region Syddanmark og Region Sjælland.

– Risikoniveauet fastholdes på niveau 5 i Region Hovedstaden, da incidensen i denne region er højere end resten af landet og kontakttallet i regionen er over 1, skriver covid-19-risikogruppen, der overvåger smitten om at sænke niveauet.

Fakta

Fem risikoniveauer

Der vil være fem risikoniveauer, som man hver dag kan orientere sig i på myndighedernes hjemmesider.

Lige nu er vi på risikoniveau tre. Her er en oversigt over de fem risikoniveauer:

1) Lav og lokal smitte med mulighed for opblussen.

2) Lokale og regionale udbrud af smitte, der kan brede sig.

3) Udbredt samfundssmitte med potentiale for hurtig acceleration i smittetal.

4) Udbredt samfundssmitte og begyndende pres på kapaciteten på sygehusene.

5) Udbredt samfundssmitte og risiko for, at kapaciteten på sygehusene overstiges.

Kilde: Sundhedsministeriet/Ritzau

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu