ANNONCE

Coronasmittet dansker er død

13. marts 2020 12:27 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Info

En dansk mand, der er død af hjertestop, blev efterfølgende testet positiv for coronavirus.

Coronasmittet dansker er død
En 80-årig coronasmittet mand er død. Foto: Scanpix

En 80-årig person fra Nordjylland døde natten mellem onsdag og torsdag på Aalborg Universitetshospital efter et hjerteanfald tidligere på ugen.

Efterfølgende blev vedkommende erklæret positiv med coronavirus. Region Nordjylland betragter det derfor ikke som det første coronadødsfald i Danmark.

Det skriver Nordjyske.dk, der har fået oplysningen bekræftet.

Der var tale om en 80-årig patient, der tidligere på ugen døde af hjertestop – patienten var kendt hjertesyg. Patienten blev efterfølgende testet for corona virus ud fra de gældende retningslinjer på det tidspunkt – og patienten blev testet positiv”, skriver regionen til avisen.

Af den årsag kan det altså ikke konkluderes, at patienten døde som følge af corona-infektion, og hans død kommer ikke til at fremgå af de officielle coronavirus-statistikker.

DR har fået samme melding. Ifølge DR’s sundhedskorrespondent, Peter Qvortrup Geisling, så finder man aldrig ud af præcis, hvad den 80-årige patient døde af.

– Man vil aldrig kunne nå frem til en konklusion, heller ikke hvis man havde foretaget retslægeligt ligsyn, siger han.

Der er samlet konstateret 785 smittetilfælde med coronavirus i Danmark. Det viser de seneste tal fra Sundhedsstyrelsen. Der er ikke konstateret nogen dødsfald.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu