ANNONCE

Coronasmittet plejehjemsbeboer er død

19. april 2020 11:47 | Af: Newsbreak.dk

En beboer fra plejehjemmet Søhusparken i Ebeltoft er død.

Coronasmittet plejehjemsbeboer er død
Plejehjemmet flager søndag på halv for den afdøde beboer. Arkivfoto: Scanpix

Den 30. marts blev to beboere fra plejecentret Søhusparken i Ebeltoft testet positiv for coronavirus.

En af de beboere er i nat afgået ved døden på Regionshospital Randers. Der er tale om en ældre mand, oplyser Syddjurs Kommune til TV2 Østjylland.

Hvorvidt COVID-19 er den endelige dødsårsag, kan de ikke sige, men det er sandsynligt.

– Han blev indlagt på grund af en forværring af sygdommen og havde vejrtrækningsproblemer, og det kan være relateret til COVID-19, siger Ingelise Juhl, der er chef for Sundhed og Omsorg i Syddjurs Kommune, til TV2 Østjylland.

Flere testet positive

Til at begynde med havde begge beboere milde symptomer, men den 2. april forværredes personens tilstand, og vedkommende blev derfor indlagt.

Siden da er to yderligere beboere i samme hus i Søhusparken blevet testet positiv. To er efterfølgende blevet raskmeldt, og den tredje blev i forgårs udskrevet fra hospitalet og er uden symptomer.

Personen holdes dog i isolation i sin bolig, men forventes raskmeldt mandag.

Al personale testet

I den seneste uge er i alt 55 medarbejdere på Søhusparken blevet testet og der er indkommet svar på 49 indtil videre, alle negative.

– Personalet bliver ængstelige og tænker, om de kan være raske smittebærere. Derfor har vi valgt at teste alle, siger chef for Sundhed og Omsorg, Ingelise Juhl.

Ifølge hende følger plejecentret retningslinjerne fra myndighederne og gør, hvad de kan for ikke at udbrede smitte.

– Først og fremmest går vores tanker til de pårørende. I forhold til at håndtere situationen i Søhusparken har de fulgt isolationsprincipperne og retningslinjerne fra Sundhedsstyrelsen, siger Ingelise Juhl og tilføjer:

– Og vi har løbende dialog med ledelse og sygeplejerske på stedet for at gennemgå retningslinjer, og de bliver fulgt til punkt og prikke.

Der flages søndag på halv ved Søhusparken.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu