ANNONCE

Coronasmittet Trump flyttet til hospital

3. oktober 2020 09:14 | Af: Ritzau Fokus

Han er samtidig begyndt behandling.

Coronasmittet Trump flyttet til hospital
Præsident Donald Trump skal ud fra et forsigtighedsprincip tilbringe de næste dage på et hospital i Maryland. Foto: Leah Millis/Reuters

Iført mundbind gik præsident Donald Trump selv om bord på helikopteren “Marine One”, der skal fragte ham til et militærhospital i Maryland, hvor han skal være de næste par dage.

Trump talte ikke med pressen, da han selv gik fra Det Hvide Hus ud til helikopteren kort før klokken 18.30 fredag lokal tid.

Til gengæld vinkede han og gav “thumbs up”.

Trump, der er blevet testet positiv for coronavirus, flyttes til et militærhospital uden for Washington de næste par dage.

Herfra vil han fortsætte sit arbejde.

Det oplyser Kayleigh McEnany, der er talskvinde for Det Hvide Hus.

– Ud fra et forsigtighedsprincip og efter anbefaling fra sine læger og medicinske eksperter vil præsidenten arbejde fra præsidentkontoret på Walter Reed (militærhospitalet, red.) de kommende dage, siger Kayleigh McEnany i en meddelelse.

Hun fortæller videre, at præsidenten har milde symptomer. Ifølge en unavngiven kilde har Trump en mild feber.

Den 74-årige præsident bliver flyttet til en særlig stue på Walter Reed National Military Medical Center i Bethesda, Maryland.

Fakta

Her skal smittet Trump være

* Det er det amerikanske forsvarsministerium, der driver Walter Reed National Military Medical Center, men det er Det Hvide Hus, der kontrollerer præsidentsuiten.

* Suiten er mere lig et hjem og et kontor end en hospitalsstue. Suiten er således udstyret med et køkken og et konferencelokale samt dens egen intensivafdeling.

* Stabschef i Det Hvide Hus Mark Meadows har også sit eget kontor på hospitalet, hvor der også er et værelse til Trumps egen læge, så denne kan være til stede 24 timer i døgnet under Trumps ophold.

* Walter Reed National Military Medical Center er USA’s største militærhospital.

* Hospitalet åbnede i 2011 under det nye navn Walter Reed National Military Medical Center, der er en sammenlægning af National Naval Medical Center fra 1940 og Walter Reed Army Medical Center fra 1909.

* Mange amerikanske præsidenter er igennem årene blevet behandlet her. Det var på National Naval Medical Center, at præsident John F. Kennedy i november 1963 blev obduceret, efter at han var blevet skudt og dræbt i Dallas, Texas.

* Walter Reed, som døde i 1902, var en amerikansk militærlæge og professor i bakteriologi ved Army Medical School i Washington.

* Som chef for en kommission blev han udsendt til Havana i Cuba i 1900 under en epidemi af gul feber blandt amerikanske soldater. I 1901 påviste han, at sygdommen skyldes et virus, der overføres af en bestemt myggeart.

* Opdagelsen satte ham i stand til at udrydde sygdommen i Cuba.

Kilder: Den Store Danske, Walter Reed National Military Medical og NBC Washington

Nyheden om præsidentens indlæggelse kommer, kort efter at Trumps læge i en erklæring har oplyst, at præsidenten er “træt”, men “ved godt mod”.

I erklæringen lød det videre, at Trump for en sikkerheds skyld var blevet behandlet med en enkelt dosis antistofcocktail, der fortsat er under udvikling.

Antistofcocktailen fra biotekvirksomheden Regeneron menes at kunne bekæmpe virusset.

Midlet består af en slags kopier af de antistoffer, som personer, der har været smittet med coronavirus, danner i kroppen. Behandlingen testes på coronapatienter tidligt i sygdomsforløbet.

Der er indtil videre meget sparsom data på, om behandlingen har en effekt på coronapatienter.

Præsident Donald Trump er også begyndt at tage coronamidlet Remdesivir.

Det oplyser lægen i Det Hvide Hus, Sean Conley, i en erklæring sent fredag aften lokal tid.

Lægen bemærker samtidig, at den coronasmittede præsident ikke har brug for at få tilført kunstig ilt.

– I eftermiddags, efter konsultationer med specialister fra Walter Reed og Johns Hopkins University, anbefalede jeg at flytte præsidenten til Walter Reed National Military Medical Center for yderligere observation.

– I aften er jeg glad for at høre, at præsidenten har det godt, skriver Sean Conley.

– Han har ikke brug for supplerende ilt, men er efter konsultationer med specialister begyndt i behandling med Remdesivir. Han har taget den første dosis og hviler nu.

Tidligt fredag morgen dansk tid kom det frem, at Donald Trump og førstedame Melania Trump begge var blevet smittet med coronavirus.

Fredag aften dansk tid lyder det, at Melania Trump fortsat har det godt, men har mild hoste og hovedpine.

Resten af familien har det godt og er blevet testet negativ for coronavirus, lyder det i erklæringen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu