ANNONCE

Nye tal imponerer eksperten

4. marts 2021 15:18 | Af: Maiken Krongaard, mk@newsbreak.dk og Ritzau Info

Antallet af indlagte og nye bekræftede smittetilfælde falder

Nye tal imponerer eksperten
Positivprocenten - andelen af smittede blandt de testede - er et vigtigt pejlemærke for smittesituationen, lyder det fra professor Henrik Nielsen (billedet). Og positivprocenten har siden februar ikke oversteget 0,5. Det er et godt tegn på, at danskerne generelt er gode til at overholde restriktionerne, lyder professorens vurdering. (Arkivfoto). - Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Torsdagens coronatal er klar.

Ifølge Statens Serum Institut (SSI) er 520 personer testet positive for corona ud af i alt 154.698 PCR-test det seneste døgn.

Andelen af positive test – positivprocenten – er på 0,34. Så antallet af nye bekræftede smittetilfælde er faldet.

Derudover er der fundet 119 positive tilfælde i 52.053 lyntest.

Stabil udvikling fortsætter

Der er registreret fire nye dødsfald siden onsdag.

Og 25 personer er blevet indlagt.

Det seneste døgn har der også været fald i indlæggelserne. Antallet er nu nede på 217 indlagte – og falder altså med otte. Det nærmer sig det laveste niveau af indlæggelser siden starten af november.

Dermed ser de seneste ugers relativt stabile udvikling ud til at fortsætte. De sidste to uger har antallet af daglige smittetilfælde svinget mellem 400-600, mens positivprocenten har været mellem 0,3-0,5.

188.169 har fået begge vaccinestik. Det svarer til 3,2 procent af befolkningen.

Nye tal glæder professor

Det er de stabilt lave smittetal, som professor og overlæge Henrik Nielsen fra Infektionsmedicinsk Afdeling på Aalborg Universitetshospital hæfter sig ved.

– Siden 1. februar har positivprocenten været under 0,5. Det er da flot, synes jeg.

– Og jeg synes godt, vi kan konkludere, at genåbningen for de mindste børn i skolerne ikke har haft nogen betydning for smittetallene, siger han.

Mandag begyndte en ny fase med genåbning af dele af butikslivet, ligesom afgangselever nu har lov til at vende tilbage til klasserne i dele af landet.

Her skal vi ifølge Henrik Nielsen frem til midten af marts, før vi vil kunne forvente at se en effekt i smittetallene.

Vi køber os tid

De seneste tal viser også, at den britiske variant udgør langt de fleste nye smittetilfælde.

I sidste uge udgjorde den britiske variant tre ud af fire nye smittetilfælde. Da der er en vis forsinkelse på de tal, fylder varianten mere på nuværende tidspunkt.

Henrik Nielsen er imponeret over, at smitten ikke er steget mere, end den er, trods variantens fremmarch.

– Når vi stadig ser stabilt lave smittetal, trods det at den britiske variant nu er dominerende, så må det betyde, at befolkningen generelt er god til at efterleve de anbefalinger, der kommer.

– For hver uge, der går med lave smittetal, køber vi os tid. Vi nærmer os en god årstid, og flere og flere bliver vaccineret. Jeg er optimistisk, vil jeg sige, siger Henrik Nielsen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu