ANNONCE

Coronatal eksploderer: Vi nærmer os 1000 døde

17. december 2020 14:08 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk og Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

17 dødsfald det seneste døgn - mere end 4000 smittetilfælde.

Det seneste døgn er der registreret mere end 4000 smittede med coronavirus i Danmark. Onsdag var tallet 3692 – det hidtil højeste. Det er nu slået markant med 4034 bekræftede smittetilfælde i de offentlige testcentre. Det viser tal fra Statens Serum Institut, SSI.

Oveni kan lægges 589 positive svar fra de såkaldte lyntests. De tælles nemlig ikke endnu med i SSIs opgørelse.

Ydermere nærmer antallet af coronarelaterede dødsfald i Danmark sig nu 1000. Det seneste døgn er hele 17 personer døde med coronavirus i kroppen. Dermed er det samlede dødstal nu 992. Det svarer til 0,8 procent af alle bekræftede smittetilfælde.

I alt er 124.707 personer blevet testet i løbet af døgnet hos det offentlige. Det giver en positivprocent på 2,3. Der er gennemført lige knap ni millioner tests, siden pandemien begyndte.

Antallet af indlagte er nu oversteget 500. Dermed rykker Danmark markant nærmere den kritiske grænse. 516 var indlagt, da SSI gjorde tallene op for det seneste døgn. Det er 23 flere end onsdag. 120 indlæggelser er såkaldt nye indlæggelser. 76 ligger på en intensiv afdeling, og de 46 får vejrtrækningshjælp af en respirator.

Ny covid-19-stamme i Danmark

I Danmark er der mellem 14. november og 3. december blevet påvist ni tilfælde af N501Y. Heraf seks i Storkøbenhavn og tre i Nordjylland på samme adresse.

De smittede er fra to til 61 år, i gennemsnit 35 år. Der er tale om syv kvinder og to mænd.

“Det undersøges lige nu, hvorledes disse personer hænger sammen, og N501Y-virusstammen følges meget tæt”, skriver SSI.

Flere restriktioner

På et pressemøde onsdag aften varslede statsminister Mette Frederiksen (S) nye restriktioner, gældende fra i dag, torsdag.

Blandt dem, at storcentre lukkes. Detailhandlen i øvrigt med undtagelse af supermarkeder, fødevarebutikker og apoteker skal lukke fra julenat.

– Det er en reel nedlukning af Danmark, der kommer til at ske, sagde hun.

 

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu