ANNONCE

Coronatal stiger igen

24. juni 2020 14:24 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Info

Siden opdateringen tirsdag er antallet af nye tilfælde af smittede med coronavirus steget en del.

Coronatal stiger igen
Antallet af smittede med coronavirus stiger. Foto: Scanpix

Mellem mandag og tirsdag lød antallet af nye tilfælde af danskere smittet med coronavirus på 34. Et døgn senere er det tal nu 54, fremgår det af den daglige rapportering om coronavirus og sygdommen Covid-19, som Statens Serum Institut (SSI) står bag.

Samlet set har 12.615 modtaget en positiv test, der har påvist coronasmitte, siden SSI begyndte at opgøre de danske smittetal. I perioden er 11.422 endt i den gruppe, der kaldes “overstået infektion”. Det skyldes, at vi i Danmark ikke opererer med en egentlig raskmelding, hvad angår Covid-19. Din infektion er overstået, hvis du ikke er indlagt eller død inden 14 dage.

Heldigvis er der ikke registreret nye dødsfald, der kan relateres til Covid-19, fremgår det af tallene. Dermed er det samlede danske antal døde endnu på 603. Det giver en dødsprocent på 4,8 af alle positiv-testede.

Da SSI for nylig ændrede i procedurerne for, hvordan opgørelsen af indlagte kan relateres til Covid-19, faldt antallet betragtelig og har i en periode været stabilt. Tirsdag lød det på 32, men med en enkelt tilgående patient lyder tallet onsdag 33.

Otte er indlagt på intensiv afdeling, mens fire er i respirator, fordi de har svært ved selv at trække vejret.

Den er her stadig

Ifølge Torben Mogensen, der er formand for Lungeforeningen, er dagens tal et klassisk eksempel på den tendens, han har bidt mærke i den seneste tid. Det sagde han til Ritzau tirsdag.

– Det positive er, at antallet af indlagte falder, mens det negative er, at der stadig testes mellem 30 og 40 personer positiv hver dag. Det sidste er et tegn på, at der stadig er corona ude i samfundet, siger han.

Det betyder ifølge ham, at vi hele tiden skal blive ved med at passe på. Vi skal sørge for, at vi fortsat overholder de regler og retningslinjer, der gælder i forhold til hygiejne og at holde afstand. Han ser dog tendensen med flere smittede og færre indlagte som en mulig indikation på en positiv udvikling i forhold til virusset – nemlig at coronavirusset kan være blevet mindre aggressiv.

– Jeg tror ikke, at det blot skyldes en forsinkelse i antallet af indlagte. For vi har set denne tendens i en længere periode. Det kan derimod tyde på, at virus ikke er helt lige så aggressiv, så man ikke bliver lige så syg af virusset. Det er noget, der skal bekræftes hen ad vejen, men det er en teori, som man kan håbe på er rigtig, siger han.

Torben Mogensen bider desuden mærke i, at der trods den seneste tids stigende smittetal i Nordjylland, ikke er sket en tilsvarende stigning i antallet af indlæggelser i regionen. Også det ser han som en mulig indikation på, at virusset angriber mindre hårdt.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu