ANNONCE

Coronavirus: Christiansborg lukker ned

10. marts 2020 18:33 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Folketinget tager skridt til at begrænse smitterisiko fra coronavirus.

Folketinget tager nu flere skridt for at begrænse risikoen for smitte med coronavirus.

Det indebærer, at Christiansborg nu lukkes ned for de, der ikke har deres daglige gang på tinge.

Folketinget skriver på sin hjemmeside, at det blandt andet betyder, at skoleklasser, deltagere i spillet Politiker for en dag og andre grupper, som har aftalt rundvisning med Folketingets besøgstjeneste eller et folketingsmedlem, nu nægtes adgang frem til og med fredag den 3. april.

Som en anden beskyttelse er der lukket for publikum til udsigtsposten i Christiansborg tårn.

Folketinget skriver, at det blandt andet skal sikre, at Folketinget kan fortsætte sit parlamentariske arbejde:

“Dette hensyn har absolut første prioritet,” skriver Folketinget på sin hjemmeside.

Undgå coronavirus

Der er flere ting, du kan gøre brug af som præventive midler for at mindske risikoen for at blive smittet med virussen.

WHO opfordrer alle til at vaske hænder grundigt både med vand og sæbe, men også med desinficerende midler. Når du nyser eller hoster, skal du holde dig for munden eller næsen med albuen eller papir, derefter skal du smide papiret væk og vaske hænder. 

Fakta

Brød ud på marked

Hele miseren om den berygtede coronavirus 2019-nCoV startede i slutningen af 2019, da verdenssundhedsorganisationen, WHO, blev alarmeret om flere udbrud af lungebetændelse i Wuhan i Kina.

Til stor bekymring for organisationen var der ikke andre eksisterende virusser, der mindede om den, der lå bag udbruddene af lungebetændelse. Det bekymrende var, at det var svært at danne sig et overblik over, hvilken effekt virussen har på mennesker, hvis den er ukendt.

Den 7. januar 2020 var der dog gennembrud i sagen om coronavirus 2019-nCoV, da kinesiske myndigheder havde identificeret virussen til at være en coronavirus. Virussen blev på daværende tidspunkt sat i familie med SARS og MERS, som er nogle af verdens farligste sygdomme. Her modtog virusset også navnet coronavirus 2019-nCoV.

For at undgå smitten skal du holde dig fra personer, der har feber eller hoster. Hvis du selv oplever feber, hoste eller besværet vejtrækning, der kan være symptomer på coronavirus 2019-nCoV, skal du søge læge.

Da smitten formentlig er opstået på et marked med levende dyr, bør man undgå sådanne markeder. Ligesom man heller ikke skal indtage rå produkter, der stammer fra dyr.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu