Coronavirus: Disse danskere er særligt i fare

27. februar 2020 03:57 | Af: Newsbreak.dk

Kommer coronavirus til Danmark, vil det blive de ældre over 60 år, som mærker de alvorligste konsekvenser af sygdommen

Generelt er risikoen for at dø af coronavirus omkring to procent, men der er én gruppe, som rammes særligt hårdt, nemlig de ældre over 60 år, skriver Kristeligt Dagblad.

– På de tal, vi foreløbig har, ser det ud, som om risikoen for at dø af sygdommen er størst, når man er over 60 år, og mindst, når man er under 10 år. Men vi har foreløbig kun tallene fra Kina, og vi skal være varsomme med at konkludere på baggrund af tal fra et land med et så anderledes sundhedsvæsen. Om de kinesiske tal kan oversættes til danske og europæiske forhold, ved vi endnu ikke, siger professor Anders Fomsgaard fra Statens Serum Institut.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Ifølge professor Allan Randrup Thomsen fra institut for immunologi og mikrobiologi på Københavns Universitet tyder meget dog på, at dødeligheden også i Italien er højere blandt ældre og især blandt ældre med kroniske sygdomme.

– Risikoen øges formentlig både for de ældre generelt og især for de svagelige ældre. Hvis en ældre over 60 år bliver alvorligt syg af corona, så er belastningen for lungerne og kredsløbet afgørende. Jeg er selv 65 år og føler mig sund og rask. Ikke desto mindre er min generelle kondition ikke som hos en på 25 år. Det vil afspejle sig i evnen til at modstå en sygdom, siger Allan Randrup Thomsen.

Han tror ikke, at det bliver muligt at holde coronavirus uden for Danmarks grænser.

I galleriet ovenfor kan du se gode råd til at undgå at blive smittet med coronavirus.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu