ANNONCE

Coronavirus har været her i et år

17. november 2020 10:03 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Første tilfælde fundet 17. november 2019.

Det første registrerede tilfælde af coronavirus kan spores til 17. november 2019. Dermed er sygdommen, der har sendt hele verden på slingrekurs, nu officielt et år gammel.

Sygdommen, der siden er blevet navngivet Covid-19 (coronavirus disease 2019), blev fundet hos en da 55-årig mand fra Hubei-provinsen i Kina, og forskere har siden sporet hans sygdomsforløb til netop 17. november 2019.

Først en måned senere noterede læger i Wuhan, en millionby i netop Hubei, flere tilfælde af smitte med Covid-19, der kunne spores til et kød-marked. Siden er mange blevet klogere, og flere af de tidlige tilfælde har ikke haft tilknytning til markedet i Wuhan.

I øjeblikket er hele verdens øjne rettet mod mink. Ikke mindst fordi den danske regering har indført en total nedslåning af samtlige mink i Danmark, da dyrene smittes med coronavirus – og i øvrigt kan smitte mennesker.

Kinesiske myndigheder er efter sigende i gang med at undersøge, om sygdommens mutation, der rammer mennesker, reelt er startet i mink. Der findes nemlig også opdræt af mink i Kina.

I galleriet over artiklen kan du se en række nedslag i, hvordan coronavirus har udviklet sig og ændret vores liv det seneste år.

Kilder: Ritzau, The Lancet, South China Morning Post, SSI, The Mirror

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu