ANNONCE

Coronavirus: Her dækker forsikringen (ikke)

16. marts 2020 11:43 | Af: Newsbreak.dk

Forsikring & Pension har samlet de mest aktuelle spørgsmål og svar om din rejse- og afbestillingsforsikring

Udenrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser i hele verden frem til den 13. april 2020. Det er en uvant situation for alle. Vi har samlet de mest aktuelle spørgsmål og svar på, hvordan din rejse- og afbestillingsforsikring dækker. Det skriver Forsikring & Pension.

Fredag den 13. marts 2020 ændrede udenrigsministeriet sine rejsevejledninger, så alle ikke-nødvendige rejser i hele verden frarådes frem til 13. april 2020. I den forbindelse udtalte udenrigsminister Jeppe Kofod:

Artiklen fortsætter under videoen

– Danskernes tryghed og sikkerhed er regeringens førsteprioritet. Derfor skærer vi nu igennem og fraråder alle ikke-nødvendige rejser i hele verden. Budskabet til danskerne er både klart, enkelt og alvorligt. Man skal lade være med at rejse ud, medmindre det er absolut nødvendigt. Er man allerede i udlandet som rejsende, bør man rejse hjem hurtigst muligt.

Hurtigst muligt

Ifølge udenrigsministeriet vil det være ”hurtigst muligt”, hvis din rejsearrangør kan få dig hjem indenfor to uger. Derfor er det som udgangspunkt din rejsearrangør, der har ansvaret for at få dig hjem hurtigst muligt. Det betyder, at du ikke kan forvente hjælp fra dit forsikringsselskab på en arrangeret rejse, hvis rejsearrangøren tilbyder dig hjemrejse inden for to uger.

Hvis rejsearrangøren ikke tilbyder hjemrejse inden for to uger, så kan du henvende dig til dit forsikringsselskab. På samme vis kan danskere, der selv har arrangeret deres rejse, fx med rutefly, og som ikke på egen hånd kan komme hjem inden for to uger, henvende sig til deres forsikringsselskab for at få hjælp.

Vælger du at blive i udlandet eller tager du til udlandet på trods af udenrigsministeriets advarsel, skal du være klar over, at du som rejsende risikerer, at der ikke er dækning for skader eller situationer, som opstår i relation til udbruddet af coronavirus. Disse vil typisk være undtaget, fx behov for evakuering fra en destination eller behov for sygdomsbehandling som følge af coronavirus.

I galleriet over artiklen kan du se de vigtigste spørgsmål og svar.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu