ANNONCE

Coronavirus kan udrydde disse dyr

27. marts 2020 09:54 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

En række af verdens førende eksperter er gået sammen om en advarsel.

Det verdensomspændende udbrud af coronavirus har hidtil kostet 24.000 mennesker livet, og mange flere vil komme til i de kommende dage, uger og måneder.

Men mens menneskeheden vil bestå, advarer en række eksperter nu om, at det ikke er sikkert, at alle dyrearter vil være lige så heldige.

Artiklen fortsætter under videoen

I tidsskriftet Nature er 25 af verdens førende forskere i sygdom og dyreriget gået sammen om en advarsel om, at vi risikerer at miste en række truede arter. For altid.

Mere specifikt er der tale om en række af vores nærmeste slægtninge, aberne. Hvilke, kan du se i galleriet over artiklen.

Mennesker skal redde dem

Eksperterne opfordrer til, at man øjeblikkeligt stopper al turisme, der foregår i nærheden af aberne og reducerer forskning hos dem til et absolut minimum.

Der skal dog stadig være en menneskelig tilstedeværelse, da man ellers frygter, at de i endnu højere grad kan blive ofre for krybskytteri.

Lande som Uganda, Congo og Rwanda har allerede taget en række skridt, der skal skærme aberne for mennesker.

Er ekstremt udsatte

Det er velkendt, at coronavirus kan smitte fra art til art. Det menes eksempelvis, at covid-19 startede hos flagermus, før det bredte sig til skældyr og siden mennesker.

Men der er endnu ikke konstateret nogen tilfælde hos aber.

Aber er dog særligt udsatte for sygdomme, og der er talrige eksempler fra fortiden, oplyser verdensnaturfonden, WWF, ifølge CBS News.

Det samme fortæller Paula Kahumbu, der er direktør for WildlifeDirect i Kenya til mediet:

– Vi ved at gorillaer er ekstremt følsomme over for menneskesygdomme. Hvis nogen er forkølede eller har influenza, må de ikke se gorillaerne. Med coronavirus’ inkubationstid betyder det, at de er virkelig udsatte, siger hun.

 

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu