ANNONCE

Coronavirus: Norge går i rødt

8. september 2020 14:40 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk og Ritzau Info

Norge er nået op på det røde niveau som følge af flere større udbrud - blandt andet i Fredrikstad og i Bergen.

Coronavirus: Norge går i rødt
En rejsende lader sig frivilligt teste for covid-19 ved et testcenter ved motorvej A8 nær Bergen. Med over 1126 nye coronasmittetilfælde i de seneste 14 dage har Norge passeret grænsen for at blive vurderet som et "rødt" land. Foto: Michael Dalder/Reuters

Med over 1126 nye coronasmittetilfælde i de seneste 14 dage har Norge passeret grænsen for at blive vurderet som et “rødt” land.

Det rapporterer det norske medie NRK.

Et af de norske myndigheders kriterier for at afgøre om et land er “rødt” er, om der inden for de seneste to uger har været flere end 20 smittede per 100.000 indbyggere.

Sundhedsmyndighederne i Danmark har også en bekymringsgrænse ved 20 smittede per 100.000 indbyggere. Kommuner vil blive fulgt nøje, hvis de overskrider den grænse.

Norge er nået op på det røde niveau som følge af flere større udbrud – blandt andet i Fredrikstad, Sarpsborg og Bergen, rapporterer NRK.

For Norge ligger grænsen til det “røde” niveau på over 1084 nye smittetilfælde inden for de seneste 14 dage. Befolkningsgrundlaget, som sundhedsinstituttet FHI anvender, er 5.421.241, siger fagdirektør Frode Forland.

Fra tirsdag 25. august til 8. september har 1126 personer fået påvist covid-19, hvorved der er 20,77 smittede per 100.000 indbyggere.

I Norge skal alle rejsende, som kommer fra et “rødt” land, i ti dages indrejsekarantæne.

I Bergen har 363 personer fået covid-19, efter at der har været studiestart i byen. Omkring 200 af de smittede er studerende.

I Sarpsborg og Fredrikstad er over 2500 personer i karantæne efter fejring af en muslimsk højtid.

Smitten er også nået til Haukeland sygehus, hvor ti ansatte er smittet, og mindst 76 er i karantæne.

Fakta

Hvad er 'smittetryk'?

* Smittetrykket er en betegnelse for, hvor mange personer en smittet med coronavirus i gennemsnit smitter.

* Den 29. april var smittetrykket i Danmark eksempelvis på 0,9. Det vil sige, at en smittet person i gennemsnit smitter 0,9 andre, eller at 100 smittede personer overfører virusset til 90 andre.

* Hvis smittetrykket er under 1,0, er det udtryk for, at epidemien aftager.

* Hvis smittetrykket er over 1,0, er det udtryk for, at epidemien udvikler sig.

* Der er flere måder at beregne smittetrykket på, men SSI har valgt at estimere det ud fra antallet af coronarelaterede indlæggelser på sygehusene.

* SSI understreger, at tallene er behæftet med usikkerhed.

Kilde: Statens Serum Institut.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu