ANNONCE

Coronavirus: Nu styrtbløder denne branche

14. marts 2020 16:14 | Af: Newsbreak.dk

Fra lørdag kl. 12 lukker Danmarks grænser for alle ikke-danske statsborgere uden et vigtigt ærinde i landet. Det vil ramme turismen hårdt. Eksempelvis på Djursland.

Fjellerup er en by på det nordligste Djursland, hvor hovedparten af de få erhvervsdrivende lever af turisme, og især de tyske turister plejer at stå for en stor del af omsætningen i brugsen, på vaffelbageriet og hos sommerhusudlejerne.

Men beslutningen om at lukke landets grænser for at bremse udbredelsen af corona-smitten ændrer på det. Det skriver TV2 Østjylland.

– Det er selvfølgelig noget af et slag for hele vores branche, og er et helt usædvanligt skridt. Vi har på ganske kort tid fået 40 annulleringer af bookinger frem til påske, siger indehaver af udlejningsselskabet Dancenter Fjellerup, Peter Skovgaard, til TV2 Østjylland.

Rammer hele byen

Han frygter for ikke kun sin egen og sommerhusudlejernes forretning, men for hele Fjellerup.

– Lukningen af grænserne rammer os alle. I Fjellerup er vi dybt afhængig af turisme, så rent økonomisk bliver det hårdt, siger Peter Skovgaard.

Han er dog fortsat ved godt mod og har fuld forståelse for de tiltag, der er blevet taget.

Peter Skovgaard fra Dancenter håber nu bare på, at danskere vil afbøde noget af slaget og booke sommerhuse i den kommende tid.

– Jeg har kun mødt forståelse fra udlejere og skuffede gæster fra især Tyskland. Håbet er, at de vender tilbage, og at danskerne booker noget i den svære tid, siger han til TV2 Østjylland.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu