ANNONCE

Kræver kort tid: Så hurtigt smitter coronavirus

31. januar 2020 04:54 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk og Ritzau Info

Virusset kan smitte ansigt til ansigt på 15 minutter og i samme rum på to timer, oplyser sundhedsmyndigheder.

15 minutter ansigt til ansigt med en anden person kan være nok til at sprede det nye coronavirus.

Det oplyser de australske sundhedsmyndigheder fredag.

Sundhedsmyndighederne i den australske delstat New South Wales (NSW) har oprettet en hjemmeside, hvor de giver råd og oplysninger om smittefaren ved virusset.

Det sker, efter at ni personer i Australien er blevet smittet.

Samtidig undersøges omkring 60 andre, som har udvist symptomer, der kan knyttes til virusset.

– Smitte kan ske ved at være ansigt til ansigt med en person i mindst 15 minutter, eller hvis man befinder sig i samme lukkede rum med en person, som er smittet, i over to timer, skriver sundhedsmyndighederne i NSW.

– Hvis din kontakt med personen varer kortere tid end dette, er risikoen for, at du er blevet smittet, meget mindre, oplyser de videre.

Myndighederne beder desuden personer, som har været i kontakt med smittede, om at isolere sig selv i 14 dage.

Det gør Coronavirus 2019-nCoV farlig

Ifølge Videnskab.dk er grunden til, at coronavirus 2019-nCoV ser ud til at være farligere end andre mere udbredte coronavirusser, der kan give forkølelse, angriber coronavirus 2019-nCoV de nedre luftveje.

– Virussen opfører sig anderledes end de mere almindelige coronavirusser, vi er vant til. Det gør, at vi får et atypisk sygdomsforløb, der er mere alvorligt, da den angriber lungerne og ikke kun sætter sig i de øvre luftveje, fortæller Allan Randrup Thomsen, der er professor i Virologi ved Københavns Universitet.

På samme måde som influenza er coronavirus, som er virussen bag en tredjedel af danske forkølelser, en RNA-virus, hvilket betyder, at den evner at mutere og tilpasse sig.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu