ANNONCE

Stor dansk triumf

14. marts 2021 17:10 | Af: Ritzau Fokus

Magnus Cort sprintede sig til triumf på Paris-Nices sidste etape, mens tysker tog den samlede sejr

Stor dansk triumf
Magnus Cort åbnede årets sejrskonto med en smuk sejr i Paris-Nice. Foto: Anne-Christine POUJOULAT / AFP / Scanpix

Danske Magnus Cort (EF) snuppede sejren på den sidste etape af cykelløbet Paris-Nice. Han vandt etapen foran Christophe Laporte (Cofidis).

Danskeren tog fronten på den sidste kilometer og oversprintede franskmanden i finalen efter en hektisk etape.

Primoz Roglic smed den samlede sejr, efter at han undervejs på etapen styrtede to gange og siden blev sat af feltet. Han tabte i alt tre minutter og otte sekunder og endte på 15.-pladsen samlet.

Tyske Maximilian Schachmann holdt sig til i den forreste gruppe, og eftersom han lå på andenpladsen før etapen, løb han med den samlede sejr.

Det er andet år i træk, at Maximilian Schachmann vinder samlet i det franske løb, som strækker sig over otte etaper.

Kasakhiske Aleksandr Vlasov snuppede andenpladsen i klassementet.

Etape ændret

De franske coronarestriktioner har betydet, at løbsruten i år ikke er gået gennem selve Nice.

Sidste etape i løbet slutter ellers hvert år i Nice efter en rundtur i hårdt terræn omkring storbyen, men på grund af restriktionerne blev etapen i år forkortet til 92,7 kilometer, som blev kørt på en rundstrækning omkring byen Levens lidt nord for Nice.

Primoz Roglic indledte etapen med en samlet føring på 52 sekunder ned til Maximilian Schachmann på andenpladsen og 1 minut og 11 sekunder ned til Aleksandr Vlasov på tredjepladsen.

Ruten lagde ikke umiddelbart op til store forskydninger i klassementet, og meget skulle gå galt for den førende slovener, hvis ikke han skulle vinde samlet.

To gange i asfalten

Derfor gik der formentlig et gys gennem Jumbo-Visma-følgebilen, da Roglic med 72 kilometer igen røg i asfalten og fik et ordentligt sår på venstre lår. Han var imidlertid hurtigt tilbage i feltet.

Otte ryttere var i mellemtiden stukket af fra feltet og lå ude foran, indtil de blev hentet med godt ti kilometer til mål. De otte ryttere spillede dermed en birolle på det, der endte som en dramatisk etape.

Rytterne kørte i et hidsigt tempo, og feltet blev flere gange brudt op. Med 25 kilometer igen var Primoz Roglic pludselig isoleret i en gruppe bag feltet.

Uden en eneste holdkammerat skulle den slagne slovener, som altså havde været styrtet, forsøge at hente feltet, som bankede afsted over asfalten med Maximilian Schachmanns Bora-holdt i front.

Tyskeren brugte sit hold op og var alene tilbage med ti kilometer til mål. Flere forsøgte at angribe ham, men han holdt fast og kom i mål med favoritgruppen. Dermed vandt han løbet samlet foran Aleksandr Vlasov.

På sidste kilometer tog Magnus Cort føringen og sprintede sejren i hus fra front. Franske Christophe Laporte var lige i hælene på Cort og så kortvarigt ud til at stjæle sejren. Cort holdt dog fast og kunne juble over en flot sejr.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu