Corydon afviser at genåbne energiaftale

14. marts 2013 19:27 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Corydon afviser at genåbne energiaftale

Efter torsdagens forhandlinger om regeringens vækstplan kunne finansminister Bjarne Corydon (S) konstatere, at regeringen ikke vil genåbne energiaftalen for at lempe en række energiafgifter og dermed sænke prisen på eksempelvis el.

 

»Vi synes, det er vigtigt, når det gælder erhvervslivet arbejdspladser og vækst, at der ikke skabes usikkerhed om, hvad vi kommer til at gennemføre. Der skal være tryghed om de investeringer, der er aftalt,« siger Bjarne Corydon, der påpeger, at der allerede i udspillet til Vækstplan DK findes en række lempelser for erhvervslivet i form af lavere energiafgifter og lavere selskabsskat.

Oppositionspartierne Venstre og de Konservative mødte ellers torsdag op til forhandlinger om vækstplanen med et håb om at få genåbnet aftalen.

I stedet for vil der være en drøftelse i forligskredsen bag energiaftalen fra marts 2012, som kun Liberal Alliance valgte at stå udenfor.

Formand for de Konservative Lars Barfod (K) ser positivt på drøftelsen forligskredsen.

»Vi respekterer det forlig, der er indgået. Men med drøftelsen håber jeg på, at vi kan styrke virksomhedernes konkurrenceevne,« siger han og påpeger, at de danske energipriser er »nogle af de højeste i Europa«.

Finansminister Bjarne Corydon mener, det er god politisk skik at tage en drøftelse.

»Man skal ikke lægge for meget i drøftelsen, men det er god skik, at når man møder partier, der rejser problemstillinger, at man lytter til argumenterne,« siger han.

Vækstplan DK, der er en opdatering af regeringens 2020-plan fra maj sidste år, letter dansk erhvervsliv for afgifter og skatter for ti milliarder kroner. Blandt andet nedsættes selskabsskatten gradvist fra 25 til 22 procent over de kommende år. Finansieringen af planen kommer blandt andet fra en mindre offentlig vækst. I stedet for den planlagte vækst på 0,75 procent frem mod 2020 skal stigningen i det offentlige forbrug nu holdes nede på 0,6 procent.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu