Corydon: Det er en god dag for dansk økonomi

23. juni 2012 03:15 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Corydon: Det er en god dag for dansk økonomi
Billede mangler

– Det er en rigtig god dag for dansk økonomi.
Sådan siger finansminister Bjarne Corydon (S) til skatteaftalen med Venstre og De Konservative, som regeringen fredag højst overraskende forhandlede på plads på fire timer.
Aftalen gennemfører regeringens skattereform bortset fra det forringede rentefradrag samt indgrebet i folkepensionen på 13.600 kroner overfor rige folkepensionister.
Pengene findes i stedet ved at skære i forsvaret samt spare på det danske EU-bidrag.
– Vi skaber fuldstændig ro om boligejernes vilkår – både rentefradrag og ejendomsværdiskat frem til 2020, siger Bjarne Corydon.
Han orienterede fredag Enhedslisten, som regeringen har forhandlet med. Partiet har indkaldt sin hovedbestyrelse i weekenden for at drøfte den forventede røde skattereform. Men nu er løbet kørt. Regeringen valgte V og K.
– Jeg tror bestemt, at reaktionen bliver kritisk, siger Bjarne Corydon.
Enhedslisten har da også allerede meddelt, at man ikke længere vil agere støtteparti for regeringen.
– Det ændrer ikke på, at vi i dag har skrevet historie ved et bredt samarbejde i Danmark for første gang i mange år. Midt i en økonomisk krise. Og en skattereform, som skaber job, vækst og beskæftigelse, siger han.
Finansministeren finder det helt nyt, at skatten især lettes for de brede lønmodtagergrupper. Færre skal betale topskat, mens beskæftigelsesfradraget lettes i bunden, forklarer finansministeren.
Samtidig reguleres dagpenge, folkepension og andre offentlige overførsler langsommere end nu. Det skaffer tre milliarder kroner til at finansiere skattelettelserne.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu