Corydon: Det er politisk plat

28. marts 2012 17:56 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Corydon: Det er politisk plat
Billede mangler

Finansminister Bjarne Corydon er muligvis den eneste danske politiker, der ikke vil fremlægge sine holdninger til forløbet om Dong-direktør Anders Eldrups afgang fra chefkontoret.
“Vi politikere skal ikke lege direktører eller bestyrelse i Dong. Jeg har generelt tillid til bestyrelsen og dens formand i Dong. Vi som politikere skal ikke grundlæggende ligge og kommentere forholdene i Dong,” lød det fra finansministeren, der blev passet op på vej ind i Folketingssalen onsdag eftermiddag.
Og i den sætning var der skjult en arg bredside til både med- og modspillere på Corydons politiske hold.
“Det er urimeligt, på en dag hvor en bestyrelse fremlægger solid dokumentation for den beslutning, man har truffet, at man vil drive politisk plat på, at jeg ikke skulle have haft hånd i hanke med, hvad der foregår i Dong. Det synes jeg ikke hører nogen steder hjemme,” fastslog Bjarne Corydon.
I dag har Dongs bestyrelse personificeret ved formanden Fritz Schur fremlagt og gennemgået sin advokatundersøgelse over for finansordførerne i Folketinget; undersøgelsen danner grundlag for fyringen af Anders Eldrup.
Nu har bestyrelse og direktion i Dong på skift sværtet hinanden til i de bedst muligt tilgængelige sendetider. På alle kanaler. Men heller ikke det forhold giver anledning til kritik fra manden, der formelt set står som ansvarlig ejer af hele butikken. Finansminister Bjarne Corydon.
“Det er overhovedet ikke min opgave at kommentere stil og tone i denne sag. Jeg har ikke nogen kritik af min bestyrelsesformand. Det er ikke hensigtsmæssigt, at vi politikere udtaler os om bestyrelsen, og det har jeg ikke tænkt mig at gøre,” slår han fast.
Hans forgænger som socialdemokratisk finansminister samt nuværende formand for Folketinget, Mogens Lykketoft, opererer ikke med samme behov for at lade Dong-sagen ligge ukommenteret hen. For få dage siden lod han gennem Ekstra Bladet forstå, at Fritz Schurs elendige håndtering af sagen kostede Danmark hundrede af millioner kroner i tabt Dong-værdi på grund af den massive mængde dårlige omtale.
“Det er Mogens Lykketofts frie ret at udtale sig i denne her dag. Han har arbejdet tæt sammen med Anders Eldrup i Finansministeriet, og han må mene om denne sag, hvad han vil,” var Bjarne Corydons kommentar til partifællens kommentar.
Og at Anders Eldrup vil anlægge sag mod Dong for uberettiget fyring, ja…
“Jeg har heller ikke nogen kommentar til Anders Eldrups holdning. Jeg skal ikke kommentere eller blande mig i ansættelsesretlige spørgsmål. Jeg synes, det er helt ved siden af at bede mig om at blande mig i, hvad der er klogt for Anders Eldrup at gøre i denne her sag,” lod Bjarne Corydon pressen forstå.
Finansministeren er godt og grundigt træt af, at der nærmest timeligt dukker nye oplysninger op i sagen om energiselskabet, hvis ledelse brændte ud.
“Der er alt for mange antydninger i denne her debat. Vi taler om en stor statslig virksomhed, der skal drives professionelt, og den skal ikke drives af politikere,” lød det fra Bjarne Corydon. Der gentog stort set de samme svar yderligere en håndfuld gange. Og så spadserede han væk.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu