Corydon er overrasket men bebrejder ingen

8. juni 2012 12:30 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Corydon er overrasket men bebrejder ingen
Billede mangler

Selvom finansminister Bjarne Corydon (S) er meget overrasket over, at Dansk Metal sent torsdag aften meldte ud, at man ikke vil være med til en trepartsaftale, hvor man afskaffer hellig- eller feriedage, bebrejder han ikke fagbevægelsen.
– Jeg bebrejder ikke fagbevægelsen. Der er en lang række faglige ledere, som jeg har stor respekt for i forhold til, at de har stillet sig op for at prøve at tage ansvar for en meget, meget vanskelig øvelse, siger finansministeren og tilføjer:
– Og jeg har fuldstændig respekt for, at man træffer de beslutninger, man træffer.
Bjarne Corydon bekræfter ellers, at regeringen havde sonderet terrænet hos fagbevægelsen forud for de egentlige trepartsforhandlinger.
Derfor kommer den sene udmelding fra Dansk Metal “på et meget overraskende tidspunkt”.
– Nu må jeg jo konsultere parterne i forhold til at danne mig et fuldt overblik, men jeg har ikke noget at bebrejde de faglige ledere, der har forsøgt at løfte et ansvar for en svær opgave, og nu står i en uløselig situation, siger finansministeren.
Spørgsmål: Hvad er det overraskende i Dansk Metals udmelding? Fagbevægelsen har meldt rimeligt klart ud fra start, at de ikke synes, det er nogen god idé at afskaffe helligdage?
– Det er korrekt, at vi har skulle være i forhandlinger, men det er overraskende, at Dansk Metal kommer med den her konklusion i går aftes, siger finansminister Bjarne Corydon (S).
– Det tror jeg også, man vil være enig i fra Dansk Metals side. Det er en ny, klar melding, der gør forhandlingerne væsentlig vanskeligere.
Finansministeren vil i løbet af fredagen konsultere de forskellige parter for at finde ud af, om man kan nå til enighed trods den overraskende udmelding fra Dansk Metal.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu