Corydon forhindrer udvidet barsel

9. februar 2013 07:50 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Corydon forhindrer udvidet barsel

Rent politisk går finansminister Bjarne Corydon (S) ind for, at man øremærker 12 uger med betalt barsel til mænd. Men som arbejdsgiver har han netop forhindret mere betalt barsel til offentligt ansatte mænd, skriver Avisen.dk.

 

Under de netop afsluttede overenskomstforhandlinger på statens område, blev det ikke til mere betalt barsel til mændene, sådan som fagbevægelsen havde krævet, og det samme forventes at komme til at gøre sig gældende, når aftaler skal forhandles på plads for kommuner og regioner.

Avisen.dk skriver på baggrund af oplysninger fra kilder tæt på forhandlingerne, at den udvidede barsel til mænd blev taget af bordet sent i forløbet. Og det undrer Enhedslistens ligestillingsordfører, Jørgen Arbo-Bæhr (Ø).

»Vi mener generelt, at regeringen nærmer sig et løftebrud, da de indtil videre ikke har løftet en finger for at forbedre mænds barsel. Og det styrker ikke tilliden, at Corydon optræder så tilbagelænet, når der forhandles overenskomst for en så stor gruppe på arbejdsmarkedet«, siger han.

Anette Borchorst, der er arbejdsmarkedsforsker ved Aalborg Universitet erklærer sig enig i, at regeringen med de netop overståede overenskomstforhandlinger har forpasset chancen for at sende et vigtigt signal omkring fædres barsel.

»Mere fædrebarsel burde først og fremmest prioriteres i lovgivningen, men hvis man ikke engang som arbejdsgiver vil prioritere det, må det antages at ligge ret langt nede på regeringens dagsorden«, siger hun til Avisen.dk.

Under de nuværende regler har fædre ret til to ugers orlov i forbindelse med barnets fødsel, og så kan forældrene frit fordele 32 uger mellem sig. I regeringsgrundlaget står der, at regeringspartierne ønsker at øremærke op til tre måneder af den betalte barsel til fædre, men hidtil er overvejelserne blevet sendt i udvalg.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu