Corydon giver kaffegave videre til hjemløse

31. januar 2013 16:25 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Corydon giver kaffegave videre til hjemløse
Billede mangler

Tak for kaffe. De seneste to uger har det væltet ind med kaffepost til finansminister Bjarne Corydon (S) fra landets gymnasie- og erhvervsskolelærere, der protesterer imod ministerens ønske om at »normalisere« deres arbejdstid.

 

Lærernes happening kommer nu narkomaner, sindslidende og hjemløse på Aktivitetscentret Sundholm i København til gode. Corydon har nemlig besluttet at sende kaffen videre til det gode formål hos værestedet på Amager.

Lærerne, til gengæld, de får ingen indrømmelser fra ministeren i kaffesagen. I den kommende overenskomst for de statsansatte vil Corydon blandt andet sætte tallet af undervisningstimer op, og så skal det være slut med, at gymnasielærere over 60 år får fire ugers ekstra, betalt frihed.

Tine Vedel Eriksen, der underviser på Risskov Gymnasium og har taget initiativ til kaffe-happeningen, er provokeret over ministerens dagsorden.

– Klichéen er jo, at vi gymnasielærere er dovne og bare sidder og drikke en masse kaffe. Det kan godt være, at vi drikker meget kaffe, men det er jo fordi, vi bruger så meget tid på vores arbejde, for eksempel når vi sidder og retter opgaver om aftenen, siger hun.

Bjarne Corydon ønsker ikke at kommentere lærernes udmelding, da overenskomstforhandlingerne er i gang.

Overenskomsten for de statsansatte skal forhandles på plads – sammen med overenskomsten for de offentligt ansatte i kommuner og regioner – i foråret 2013.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu