Corydon kendte til Eldrup-mistanke

14. marts 2012 17:45 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Corydon kendte til Eldrup-mistanke
Billede mangler

“Jeg synes ikke, at der er nogen form for grundlag for kritik af informations-niveauet.”
Sådan klart er svaret fra finansminister Bjarne Corydon, efter han er blevet spurgt til den kritik, der har handlet om, hvorvidt han har informeret Folketinget godt nok i sagen om den nu fyrrede Dong-chef Anders Eldrup.
“Jeg har jo ikke kunnet eller burde informere Folketinget om ting, der var fortroelige, og ting der ikke havde fundet en endelig form,” siger han videre.
Noget tyder nemlig på, at finansministeren har kendt til Dong-bestyrelses mistanke og undersøgelse af Anders Eldrup forud for fyringen. Da en række journalister møder ham på Christiansborgs gange lyder svarene på nogle af de mange spørgsmål således:
Spørgsmål: Så du kunne ikke have informeret dem (Folketinget) før i går?
Svar: Det, synes jeg, ville have været helt uansvarligt.
Spørgsmål: Hvor længe har du kendt til sagen?
Svar: Det har jeg i relativt kort tid, jeg kan ikke redgøre for det i timer.
Spørgsmål: Har du ikke kendt til det siden januar i virkeligheden?
Svar: Det er naturligvis sådan, at bestyrelsesformanden skal gøre mig og finansministeriet opmærksomme på de forhold, han iagttager, også før man overhovedet kan være sikker på, at der er hold i de ting, man har under observation.
Spørgsmålene fra journalister er dog ikke de eneste, som finansministeren kommer til at skulle svare på i sagen.
Dansk Folkeparti har i dag indkaldt ministeren i samråd, fordi de ikke mener, at svarene Bjarne Corydon leverede på et møde med Folketingets finansudvalg i går var klare nok.
Den nu tidligere topdirektør i Dong Energy, Anders Eldrup, blev fyret, fordi bestyrelsen mener, at han har handlet illoyalt ved at ansætte en række medarbejdere med skyhøje fratrædelsesordninger og årsløn, uden at de vidste det.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu