Corydon må æde reguleringsordning

8. februar 2013 10:08 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Corydon må æde reguleringsordning
Billede mangler

Finansminister Bjarne Corydon (S) og Centralorganisationernes Fællesudvalg (CFU), der repræsenterer de ansatte i staten, er blevet enige om en ny overenskomst for statens cirka 180.000 ansatte.

 

Aftalen indebærer blandt andet, at man viderefører reguleringsordningen, der skal sikre en nogenlunde parallel lønudvikling mellem det offentlige og det private.

Det var ellers et af Bjarne Corydons hovedkrav, at den ordning skulle sløjfes, fordi tiden ifølge ministeren er løbet fra den.

»Jeg er ikke skuffet. Når man laver en aftale, er det, fordi man samlet set vurderer, at resultatet er godt, og det at vi kan lave aftaler, at vi kan løse problemer i Danmark på en dansk måde også i en krisetid, synes jeg grundlæggende er stærkt, og det vil jeg gerne kvittere for,« siger Bjarne Corydon, efter parterne har sat underskrifter på aftalen.

Bjarne Corydon kalder aftalen, der løber i to år for »dybt ansvarlig«.

»Jeg føler, at jeg har fået en offentlig overenskomst, som samlet set er dybt ansvarlig i forhold til den økonomiske situation, vi står i. Med det her resultatet kan vi sige fra statens, Finansministeriets og regeringens side, at der er ydet det bidrag, der skal ydes til, at vi retter op på vores økonomi og konkurrenceevne,« siger Bjarne Corydon.

Der er lagt op til yderst beskedne lønstigninger for de offentligt ansatte. Den samlede ramme for aftalen udgør 0,0 procent i 2013 og 1,1 procent i 2014.

»Vi er i en krisetid, og nu har vi kunnet nå en aftale, som for mig at se er fuldstændig økonomisk ansvarlig, og som gør, at den offentlige sektor gør sit til, at vi kommer på fode igen økonomisk,« siger Bjarne Corydon.

Situationen omkring gymnasielærerne, hvor Bjarne Corydon ønsker et opgør med arbejdstidsreglerne, forhandles der fortsat om, men det forventes, at der inden for få timer også ligger en aftale på det specifikke område.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu