Corydon på vej med krav til statsselskaber

11. februar 2013 08:42 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Corydon på vej med krav til statsselskaber
Billede mangler

Klare finansielle krav og tydelige strategiske mål er på vej til en række virksomheder, som Dong Energy, DSB og Danske Spil, hvor staten er hel eller delvis ejer.

 

Det skriver Børsen mandag.

Kravene skal være med til at give virksomhedernes ledelser og bestyrelser et mere afgrænset og præcist manøvrerum, lyder det fra finansminister Bjarne Corydon (S), der peger på, at staten har et ansvar for at udvise et aktivt ejerskab.

»Det handler meget om forventningsafstemning mellem staten som ejer og bestyrelserne. Bestyrelserne skal vide, hvad det egentlig er, vi gerne vil have, de gør. Og modsat: Hvis vi har defineret det, så kan vi også være nogenlunde trygge ved, at det faktisk også er det, bestyrelsen gør,« siger Bjarne Corydon, der til efteråret vil komme med et konkret udspil, til Børsen.

Bjarne Corydon ønsker samtidig at sparke gang i en diskussion om, hvilke selskaber der har vital betydning for samfundet, og hvilke der ikke har, og som derfor kan sælges.

»Det er vores tankegang, at vi inden for område for område bliver skarpe på, hvad der er den politiske og regulatoriske årsag til, at vi har et selskab som statsejet,« siger Bjarne Corydon.

Planen får rosende ord med fra de Konservative.

»Det er meget glædeligt, at en socialdemokratisk finansminister kommer med sådan en udmelding. Og vi er meget åbne for at diskutere, hvad staten skal beholde,« siger finansordfører Mike Legarth (K).

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu