Corydon tager hul på afsluttende OK-forhandlinger

7. februar 2013 10:23 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Corydon tager hul på afsluttende OK-forhandlinger
Billede mangler

Torsdag er knald eller fald i forhold til at få forhandlet en ny overenskomst for de godt 180.000 statsansatte i hus.

 

Finansminister Bjarne Corydon (S) tog torsdag morgen hul på det, der er udset til at blive de afsluttende forhandlinger om det generelle indhold i de nye overenskomster.

På forhånd vil finansministeren dog ikke udstikke nogle garantier for, at parterne senere torsdag kan træde ud af forhandlingslokalet og præsentere en ny aftale.

– Det er ikke nogen nem forhandling, vi står i her. Den foregår i en svær økonomisk situation og kan jo ikke føres uden sammenhæng med de vilkår, vi leder landet under rent økonomisk, siger Bjarne Corydon, der forventer at få en lang dag i Finansministeriets forhandlingslokale, hvor han blandt andet sidder over for Flemming Vinther, der er formand for Centralorganisationernes Fællesudvalg (CFU), der repræsenterer de statsansatte.

På nuværende tidspunkt er de store knaster i forhandlingerne, der blev skudt i gang i december, spørgsmålet om reguleringsordningen og arbejdstidsreglerne. Bjarne Corydon ønsker helt at sløjfe den ordning, der har sikret en parallel lønudvikling mellem den private og den offentlige sektor. Samtidig vil han give mere fleksibilitet i forhold til den måde, man kan tilrettelægge underviseres arbejdstid på.

Ifølge Berlingskes oplysninger er der dog lange udsigter til en aftale. Lærerne på blandt andet gymnasier, AMU-centre og produktionsskoler forbereder sig på en konflikt, og danske gymnasieelever frygter ifølge TV2 Nord, at deres eksamener til sommer bliver udskudt på grund af konflikt.

Bjarne Corydon kan dog ikke på forhånd berolige de bekymrede elever.

– Jeg vil ikke sige andet, end at jeg har ansvaret for at forhandle en overenskomst med de statsansatte, som er på et niveau og i en form, der gør, at det er økonomisk ansvarligt, og at vores samfund udvikler sig i den rigtige retning, og det står jeg naturligvis fast på, siger han.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu