Corydon: Trepartsaftale i fare

8. juni 2012 12:06 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Corydon: Trepartsaftale i fare
Billede mangler

Det kan blive svært at nå et resultat i trepartsforhandlingerne, efter Dansk Metal har lagt ultimative krav på bordet.
Sådan lyder meldingen fra finansminister Bjarne Corydon (S).
Trepartsforhandlingerne er dermed kommet under et alvorligt pres, og det kan blive svært at nå en aftale, erfarer DR Nyheder.
Det erkender finansminister Bjarne Corydon, efter Dansk Metal i går aftes slog fast, at de ikke vil være med til at afskaffe hellig- og feriedage for at få danskerne til at arbejde mere.
– Der er kommet en ny melding fra Dansk Metal i går aftes. Og konsekvensen er naturligvis, at det bliver meget sværere at nå et forhandlingsresultat, siger Bjarne Corydon til DR.
Finansministeren vil derfor kontakte parterne for at få klarlagt, om der stadig er grundlag for at fortsætte forhandlingerne, der skal skaffe fire milliarder ekstra til statskassen.
Bjarne Corydon erkender, at det er en overraskende drejning, da regeringen havde sonderet terrænet forholdsvis grundigt, før forhandlingerne blev skudt i gang.
– Det er rigtigt, at vi havde foretaget relativt grundige sonderinger, og den melding, der kommer nu, er ny og overraskende. Det er også derfor, jeg håndterer sagen, som jeg gør nu, siger Bjarne Corydon til DR.
Han understreger dog, at han ikke bebrejder Dansk Metal, da Trepartsforhandlinger er frivillige og alle skal være tilfredse med et eventuelt resultat.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu