Corydons regnedrenge går i rette med avis

9. april 2013 11:23 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Corydons regnedrenge går i rette med avis

Finansministeriet tager til genmæle over for Politiken, som tirsdag skriver, at finansminister Bjarne Corydons (S) embedsmand Niels Gotfredsens direktørkontrakt med ministeriet kan udløse en personlig bonus på en kvart million, hvis Gotfredsen lykkes med at »frigøre ressourcer« ved blandt andet at ændre løn- og ansættelsesvilkår for lærerne.

 

Ifølge Politiken vil Niels Gotfredsen, der er direktør i Moderniseringsstyrelsen, opnå den klækkelige bonus, hvis styrelsen opfylder sine målsætninger, som i 2013 blandt andet går på, at man vil »frigøre ressourcer« gennem ændringer i offentligt ansattes overenskomstaftaler. Men det er ikke korrekt, lyder det fra Finansministeriet.

»Politikens historie rummer desværre tal, som er faktuelt forkerte. Det maksimale niveau for resultataflønning i forbindelse med Niels Gotfredsens varetagelse af jobbet i forbindelse med overenskomstforhandlingerne er 15-20.000 kroner, og vurderingen heraf dækker såvel en vellykket forberedelse, en god forhandlingsproces og et tilfredsstillende resultat,« siger departementschef David Hellemann i en skriftlig kommentar til Berlingske Nyhedsbureau.

»Man skal huske på, at Niels Gotfredsen og Moderniseringsstyrelsen varetager en lang række andre opgaver end at forhandle overenskomster. I vurderingen af resultatløn indgår 11 opgaveområder, hvoraf overenskomstforhandlingerne kun udgør et,« siger David Hellemann.

17.000 statsligt ansatte lærere står i disse dage over for krav om nye løn- og arbejdsvilkår, mens Niels Gotfredsen, der leder statens overenskomstforhandlinger, kan se frem til en kontantbonus på 25 procent af sin årsløn, skriver Politiken. Med en årsløn på over en million kroner skulle der således være mulighed for at opnå en bonus på cirka 250.000 kroner.

Departementschef David Hellemann siger imidlertid, at der ifølge hans oplysninger aldrig er udbetalt en bonus i Finansministeriet i nærheden af den kvarte million, som avisen beskriver i forbindelse med overenskomstforhandlingerne.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu