Corydons taldrenge skød 36 milliarder forkert

28. marts 2012 12:44 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Corydons taldrenge skød 36 milliarder forkert
Billede mangler

Det offentlige underskud i 2011 endte på kun 35 milliarder kroner – eller to procent af bruttonationalproduktet.
Det viser dugfriske tal fra Danmarks Statistik. Tallene viser, at Finansministeriet skød hele 36 milliarder forkert i sin december-redegørelse.
“Det her viser, at Finansministeriet igen har været ekstremt konservative i deres vurderinger. Men overordet set er det meget positivt, at vi ikke har overskredet EU’s konvergenskrav, der siger, at man ikke må have et underskud på over tre procent,” siger chefanalytiker Frederik I. Pedersen fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.
Saldoen på de offentlige konti er 36 milliarder kroner bedre end forventet i økonomisk redegørelse fra december 2011 og hele 49 milliarder kroner bedre end forventet i økonomisk redegørelse fra december 2010.
Det er dermed andet år i træk at Finansministeriet skyder mere end 45 milliarder kroner forkert på den offentlige saldo før året startede.
Pensionsafkastskatten forklarer en del af den bedre saldo i 2011.
“Finansministeriet udregnede i december pensionsafkastskatten til 12 milliarder kroner på trods af, at ATP med udgangen af tredje kvartal havde afsat 14 milliarder kroner til skatten alene. Så der bør man måske i Finansministeriet i udgangspunktet indstille sig på et lidt mere normalt provenu,” siger Frederik I. Pedersen.
Et lavere offentligt forbrug kan ifølge Arbejderbevægelsens Erhvervsråd forklare 3,7 milliarder kroner af Finansministeriets fejlskøn.
Den røde tænketank vurderer, at de offentlige besparelser i 2011 har kostet 0,3 procent i økonomisk vækst og dermed 10.000 arbejdspladser.
Det var onsdag formiddag ikke muligt at få en kommentar fra finansminister Bjarne Corydon (S).

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu