Costa Concordia indgår forlig med overlevne

9. maj 2012 00:29 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Costa Concordia indgår forlig med overlevne
Billede mangler

Der er indgået forlig mellem ejerne af det forulykkede krydstogtskib Costa Concordia og 235 franskmænd, som overlevede den dramatiske begivenhed.
De overlevende får hver 9000 euro (67.000 kroner). Det svarer til en samlet kompensation på omkring to millioner euro (14,9 millioner kroner). Det oplyser franskmændenes advokat, skriver nyhedsbureauet AFP.
Samtidig har de overlevende fortsat mulighed for at fortsætte af rettens vej i kampen for at sikre et endnu større beløb.
Netop den mulighed fraskrev de fleste af skibets passagerer sig, da de i januar accepterede et erstatningsbeløb på 11.000 euro (82.000 kroner).
Blandt dem var de fire danskere, som var om bord på skibet. En af dem var Kaj Mattesen, som var af sted sammen med sin kone og et vennepar.
– Vi fik alle fire penge af Concordia umiddelbart efter ulykken. Vi fik et tilbud om at tage pengene – og så afstod vi samtidig fra muligheden for at sagsøge selskabet.
– Vi havde kontakt til en sagfører i Italien, som kunne tale dansk, og han sagde, at vi måske ville kunne få lidt flere penge, hvis vi gik rettens vej, men at det kunne komme til at tage flere år, siger Kaj Mattesen.
Han og hustruen har nu næsten lagt hændelsen bag sig. Men også kun næsten.
– Vi sætter os ikke hen og ser en udsendelse om Titanic. Den hopper vi let og elegant over. Det minder os lidt om, hvad der skete. Så det sidder nok lidt i os endnu, siger Kaj Mattesen.
Mindst 30 mennesker omkom, da krydstogtskibet havarerede 13. januar med 4229 personer om bord efter at have ramt et undersøisk skær ved øen Giglio i Toscana i Italien.
Det 114.500 ton tunge gigantskib lagde sig om på siden efter at have ramt skæret kun 300 meter fra kysten, da det passerede alt for tæt på den toscanske ø på sin tur til Savona i det nordlige Italien.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu