ANNONCE

Costa Concordia: Kaptajn Francesco Schettino var ikke påvirket under sejlads

19. februar 2012 07:40 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Costa Concordia: Kaptajn Francesco Schettino var ikke påvirket under sejlads
Billede mangler

Francesco Schettino, kaptajn på krydstogtskibet Costa Concordia, der den 13. januar stødte på grund ud for den italienske ø Giglio, var ikke påvirket af alkohol eller narko. Det viser den analyse af kaptajnens blod, som hans advokater har fået foretaget.
 
Kaptajn Francesco Schettino var blandt de første, der fik reddet sig i land efter Costa Concordias forlis, der kostede 32 mennesker livet. 4200 passagerer og besætningsmedlemmer var på krydstogtskibet, da det stødte på grund.
Få timer efter kaptajnen var kommet i land – og mens der stadig var masser af mennesker på Costa Concordia, blev han anholdt.
 
Selvom analyser af Francesco Schettinos blod viser, at der ikke var spor af alkohol eller stoffer i blodet, så giver forbrugerorganisationen Codacons dog ikke meget for testen. Den siger, at der ikke er fundet spor af et beroligende middel, som kaptajnen selv siger, han tog kort før forliset.
Samtidig peger en talsmand for organisationen på, at der er fundet spor af kokain i kaptajnens hår, men ikke i hans krop – hvilket ekspert ikke kan forklare.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu