Cykelekspert: Bradley Wiggins er ingen stor Tour de France-vinder

22. juli 2012 06:22 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Cykelekspert: Bradley Wiggins er ingen stor Tour de France-vinder
Billede mangler

Bradley Wiggins er ingen stor Tour de France-vinder – fraværet af Andy Schleck og Alberto Contador gør, at årets Tour-vinder ikke er blevet udfordret.
 
I eftermiddag ruller briten Bradley Wiggins ind på Champs Elysees i Paris som vinder af Tour de France 2012. Men ifølge TV2s cykelekspert, Henrik Jul Hansen, så kommer Wiggins Tour-sejr ikke til at overgå i historiebøgerne som en af de største. Det skyldes den manglende udfordring af vinderen af årets Tour de France.
 
– Vinderen af Tour de France er den rytter, der bruger kortest tid på at komme til Paris. Så der stopper alle diskussioner om, hvorvidt det er den rette vinder eller ej. Slut, prut, finale. Men man kan diskutere, om Bradley Wiggins så er en stor vinder. Det skal man bedømme ud fra konkurrencen, traditionen og af vinderens forgængere og den måde, han har vundet på. Gør man det, så samler der sig et billede af en Tour-vinder, som mestrer det hele. Ikke nødvendigvis mestrer alt lige godt – men han mestrer det hele. Vi må dog også sige, at Wiggins ikke har fået den konkurrence, man kunne ønske sig. Men det er selvfølgelig ikke hans skyld. Han har vundet to etaper, de to enkeltstarter, som han på forhånd var favorit til. Det har både været smukt at se på, og han har været overbevisende, siger Henrik Jul Hansen til tour.tv2.dk.
 
Henrik Jul Hansen mener, at der er to ting, man må forvente af en Tour de France-vinder:
– Det ene er, at man i den gule trøje forsvarer sig i mand til mand-duellerne. Uden hjælp fra andre. Den situation har Bradley Wiggins ikke været i. Det har han haft folk til. Og det trækker voldsomt fra, hvis man skal vurdere ham so en stor Tour-vinder. Det andet er, at man skal se den gule trøje i angreb. Der kan man nævne eksemplerne som Fignon, Bjarne Riis i 1996 og selv Miguel Indurain, Og Armstrong gjorde det hele tiden. Armstrong brugte ikke sit hold til at forsvare sig med – han brugte sit hold til at indlede angreb med. Det har Wiggins ikke gjort. Han har kun brugt sit hold defensivt.
 
Hvad mener du? Er Wiggins en stor tour-vinder?

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu