Ricco udelukket i 12 år

1. marts 2013 14:35 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Ricco udelukket i 12 år
Billede mangler

Den 28-årige Ricardo Ricco er fredag blevet idømt 12 års udelukkelse af Den Internationale Sportsdomstol, CAS. Ricco var allerede tidligere blevet idømt samme karantæne ved Den Italienske Olympiske Komité, CONI, men den dom stadsfæstede Den Internationale Sportsdomstol altså.

 

Efter en træningstur i februar 2011 måtte Ricardo Ricco indlægges med nyreproblemer. På hospitalet forværredes han tilstand så meget, at Ricco betroede sig til en læge. Lægen har siden fortalt, at Ricco frygtede, at han havde opbevaret sit eget blod for dårligt, inden han sprøjtede det tilbage ind i kroppen.

Efterfølgende ændrede Ricco forklaring, så det nu hed sig, at han havde forsøgt at sprøjte en jernopløsning ind i blodet. En forklaring, som flere eksperter afviste, da det ikke ville føre til de symptomer, som Ricco havde oplevet. Dette blev det afgørende bevis, der fældede Ricardo Ricco i karrierens anden – og sandsynligvis sidste – dopingsag.

Ricardo Ricco blev første gang taget for doping i Tour de France 2008. På det tidspunkt havde han ellers gang i karrierens bedste sæson, hvor det var blevet til en andenplads i Giro d’italia og to etapesejre i Tour de France. Ricco vendte i 2010 tilbage til cykelsporten og kørte en tid for kontinentalholdet Ceramica Flamina. I august 2010 skiftede han dog til pro-teamholdet Vacansoleil, som dog måtte fyre rytteren bare et halvt år efter, da Gazetta dello Sport begyndte at berette om den fejlslagne blodtransfusion.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu