ANNONCE

Cykeltyve rapser for 200 millioner kr.

11. september 2012 11:27 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Cykeltyve rapser for 200 millioner kr.
Billede mangler

Færre cykler bliver stjålet, men forsikringsselskaberne betaler mere i erstatning. Dyrere cykler er forklaringen.
 
63.500 cykler blev i 2011 offer for langfingrede cykeltyve.
 
Men selvom tallet for cykeltyveri ser ud til at være faldet i det første halvår af 2012, så koster tyverierne forsikringsselskaberne mere end tidligere.
Det skriver Fyens Stiftstidende.
 
I år er der nemlig kun blevet stjålet 25.936 cykler, men erstatningskravene er allerede løbet op i 110 millioner kroner.
 
Forklaringen er ifølge Fyens Stiftstidende, at tyvene går efter dyrere cykler. Sidste år lå den gennemsnitlige erstatning på 3.900 kroner, men i år er den helt oppe på 4.234 kroner per cykeltyveri.
 
Ifølge Forsikringsoplysningen kan forsikringsbranchen ikke stille meget op overfor de større erstatningskrav.
 
– Det er noget, vi lever med. Som udgangspunkt dækker forsikringen ubetinget, når meget få krav er opfyldt, siger Riccardo Krogh Pescatori, konsulent i Forsikringsoplysningen til Fyens Stiftstidende.
 
Så længe cyklen er låst med en godkendt lås, har et stelnummer og tyveriet er meldt til politiet, så dækker forsikringen.
 
Indtil videre har intet kunne stoppe tyverierne af de stadig dyrere cykler trods forsøg med blandt andet med chipmærkninger. Sidste år løb tyveriernes værdi op i 248 millioner kroner.
– Der har været mange forslag, men de tiltag, der har været på markedet indtil nu, har ikke fungeret, siger Riccardo Krogh Pescatori.
 
Kilde: Fyens Stiftstidende

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu