ANNONCE

Cyklister bryder loven: Hvor mange af disse ting gør DU?

12. juni 2020 14:36 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Syv ud af ti cyklister bryder loven i trafikken. Det viser en ny undersøgelse.

Det står skidt til på de danske cykelstier. Formentlig ikke med mængderne af cyklende trafikanter, da sommervejret om noget, gør det mere interessant at bevæge sig ud på cykel. Men en stor del af cyklisterne overholder ikke færdselsloven.

For i en ny undersøgelse foretaget af Kantar Gallup for Gjensidige Forsikring erkender 71 procent af de adspurgte cyklister, at de har brudt en eller flere færdselslove. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Gjensidige Forsikring.

I galleriet ovenfor kan du se de overtrædelser, som danskerne er slemmest til.

Problematisk for sikkerheden

Hver syvende erkender, at de har forbrudt sig mod gældende færdselslove. Hvad enten det er at køre over for rødt eller køre med øjnene stift rette på telefonen frem for trafikken.

Det er tal, som skadesdirektør ved Gjensidige Forsikring Henrik Sangild begræder.

– Det ærgrer mig virkelig meget, at der stadig er mange cyklister, der kører over for rødt, på fortovet eller bruger telefonen håndholdt. Det er problematisk for vores trafiksikkerhed, at det ikke er alle, der mener, at færdselsloven gælder dem. For det er desværre oftest cyklisten selv, der kommer værst til skade, når de er involveret i trafikuheld, siger han.

Følg reglerne

Hver tredje dansker betragter da også cyklister som værende de farligste trafikanter.

Nogle lovbrud kan virke som småting for en cyklist, men omgivet af øvrige trafikanter kan det sagtens ende i en meget alvorlig ulykke. Derfor bør cyklister holde sig indenfor lovens rammer, lyder det fra skadesdirektøren.

– Mest af alt er cyklister farlige for sig selv, hvis de bryder færdselsloven. For trafikken fungerer kun, hvis alle følger de samme regler. Mange uheld sker, fordi vi er uopmærksomme, og så kræver det kun ét lovbrud fra en anden trafikant, til at det hele ender i en ulykke. Det er i cyklisternes egen interesse at følge trafikreglerne, så de ikke kommer til skade, siger Henrik Sagild.

I undersøgelsen fra maj 2020 er 1809 danskere adspurgt. De adspurgte er repræsentativt udvalgte af Kantar Gallup.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu