Cypern må ud i afgørende valgrunde

17. februar 2013 19:57 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Cypern må ud i afgørende valgrunde
Billede mangler

CYPERN: Lederen af Cyperns konservative parti, Nicos Anastasiades, så med 51 procent af stemmerne i en exitpoll ud til at afgøre det cypriotiske præsidentvalg allerede i første valgrunde, men sådan skulle det ikke gå.

 

Da 99 procent af stemmerne var talt op søndag aften, havde »kun« 45 procent af vælgerne peget på den 66-årige advokat, som dermed må ud i en anden og afgørende valgrunde 24. februar. Med 50,1 procent af stemmerne havde det ikke været nødvendigt.

Nicos Anastasiades besejrede dog i overlegen stil sin venstreorienterede rival Stavros Malas, der fik 27 procent af stemmerne.

Det er netop de to politikere, der næste weekend står ansigt til ansigt i den afgørende valgrunde. Stavros Malas skal sætte sin lid til, at han kan erobre en stor del af de vælgere, der pegede på den uafhængige kandidat George Lillikas, som er ude af præsidentvalget trods 25 procent af stemmerne.

Den nuværende præsident, den venstreorienterede Demetris Christofias, der er den første og hidtil eneste kommunistiske statsleder i EUs historie, har ikke været genopstillet til valget, der vil afgøre, hvem der skal forsøge at få den finanskriseramte ø i Middelhavet på ret køl.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu