Cyperns næststørste bank bliver opløst

25. marts 2013 03:34 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Cyperns næststørste bank bliver opløst
Billede mangler

CYPERN: Eurogruppen har natten til mandag kort efter klokken 2 dansk tid godkendt den redningsplan, som Cypern, EU og Den Internationale Valutafond (IMF) har forhandlet sig frem til, hvormed en cypriotisk statsbankerot er blevet afværget i 11. time.

 

Ifølge en erklæring fra eurogruppen, der består af eurozonens økonomi- og finansministre, betyder planen, at Cyperns næststørste bank, Popular Bank of Cyprus – også kendt som Laiki – øjeblikkeligt vil blive opløst og delt ind i en »god« bank og en »dårlig« bank, hvoraf den dårlige med tiden vil blive lukket ned.

Indskud under 100.000 euro i Laiki vil blive overført til Cyperns største bank, Bank of Cyprus, mens indskud over 100.000 euro, som ifølge EU ikke er forsikret, vil blive indefrosset og brugt til at afvikle gæld.

Det var på et hængende hår, at parterne blev enige om en aftale, eftersom Den Europæiske Centralbank (ECB) har annonceret, at den senest midnat mandag vil kappe livlinen til de cypriotiske banker, hvis ikke der kommer en løsning på bordet.

Cypern får første rate af redningspakken på i alt ti milliarder euro i begyndelsen af maj, når alle formaliteter er kommet på plads, siger Klaus Regling, leder af eurozonens redningsmidler, ifølge Reuters.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu