Cypriotisk finansministers rolle skal undersøges

2. april 2013 15:52 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Cypriotisk finansministers rolle skal undersøges
Billede mangler

CYPERN: Den cypriotiske finansminister, Michael Sarris, har trukket sig fra sin post, efter at han har afsluttet de sidste forhandlinger om en redningspakke fra EU og Den Internationale Valutafond, der går hårdt ud over en stor del af landets bankkunder.

 

Michael Sarris begrunder sin opsigelse med, at han – blandt mange andre – er i søgelyset hos en kommission, der skal undersøge, hvordan Cyperns banksektor er kollapset og har kastet landet ud i en økonomisk krise, der har nødvendiggjort et milliardlån.

»For at lette arbejdet for efterforskerne vil det være det rigtige at stille min opsigelse til rådighed for præsidenten, og det har jeg gjort,« siger Michael Sarris ifølge Reuters.

Præsident Nicos Anastasiades har efterfølgende accepteret finansministerens opsigelse.

»Jeg har med beklagelse taget imod finansminister Michaels Sarris’ opsigelse,« siger præsidenten ifølge nyhedsbureauet Bloomberg.

Michael Sarris erstattes af Cyperns nuværende beskæftigelsesminister, Haris Georgiades.

For at leve op til rammerne for den hjælpepakke, EU har vedtaget til Cypern, skal landet selv skaffe 5,8 milliarder euro for at kunne modtage hjælpepakken på 10 milliarder euro. Det betyder blandt andet, at bankkunder med indeståender på mere end 100.000 euro, omkring 750.000 kroner, ikke kan regne med at få alle deres penge ud.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu