DA: For nogle kontanthjælpsmodtagere kan et job ikke svare sig

14. marts 2013 05:10 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
DA: For nogle kontanthjælpsmodtagere kan et job ikke svare sig
Arkivfoto.

For knap tre ud af ti kontanthjælpsmodtagere med børn kan det ikke betale sig at tage et job til mindstelønnen, som er godt 107 kroner i timen, viser en ny analyse, som Dansk Arbejdsgiverforening (DA) har udarbejdet på baggrund af tal fra Danmarks Statistik. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten torsdag.

 

Mindstelønnen vil give 17.200 kroner om måneden før skat, og næsten tre ud af ti forsørgere på kontanthjælp får højere ydelse end det. Yderligere viser beregningerne, at for omkring 97 procent enlige kontanthjælpsmodtagere vil jobgevinsten være mindre end 2.000 kroner om måneden i forhold til at tage et fuldtidsjob til mindsteløn. For ægtepar vil gevinsten først komme over 2.000 kroner om måneden ved en timeløn på 215 kroner, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Liberal Alliances arbejdsmarkedsordfører, Joachim B. Olsen (LA), mener, at kontanthjælpen bør sættes ned for at øge incitamentet til at arbejde. Samtidig erkender beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S), at der er et problem.

»Det er rigtigt, at forældre på kontanthjælp får flere ydelser. Vi ønsker nemlig, at alle børn skal have gode muligheder i opvæksten, selvom mor og far er arbejdsløse og på kontanthjælp. Men det er relevant og vigtigt at diskutere, hvordan vi sikrer, at personer på kontanthjælp i højere grad står til rådighed for et arbejde,« siger hun til Morgenavisen Jyllands-Posten.

I sidste uge viste en rapport fra OECD, at Danmark er det medlemsland, hvor det mindst kan betale sig for folk på socialhjælp at tage et job.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu