ANNONCE

Dårlig humør? Fire simple trin til at blive glad

24. januar 2021 09:54 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

Kæmper du med humøret under coronakrisen og de mange restriktioner? Så viser ny forskning, at der er fire simple tricks, som kan få humøret tilbage

2020 har som år været en ørkenvandring for mange, hvor pinsel og elendigheden synes uendelig. Man er pludselig blevet begrænset i, hvem man må være sammen med og ikke mindst, hvad man kan lave.

For mange er denne sociale begrænsning blevet et naturligt frustrationselement, men for nogle kan det også have udviklet sig i en deprimerende retning, fordi man føler sig ensom eller udenfor.

Et nyt studie viser dog, at du kan gøre noget ved din mentale sundhed, selvom coronapandemien har forringet din livskvalitet. Det skriver Huffington Post.

– Det er ideen, at du kan tage de aktive skridt, der forbedrer din trivsel, og på den måde tage skridt mod en forbedret mental sundhed, lyder det fra researcher Cortland Dahl fra University of Wisconsin til Huffington Post.

Studiet viser, at der er fire hovedtendenser, som kan forbedre din generelle glæde markant.

I galleriet øverst kan du se de fire tendenser.

Ramt af depression?

I Danmark antages det, at mellem tre og fem procent er ramt af depression i mild eller svær grad. Men der er nogle ting, som du kan kigge efter hos dine nærmeste.

Det har Michael Danielsen, der til dagligt arbejder han som chefpsykolog i Psykiatrifonden, tidligere fortalt i en artikel bragt på Newsbreak.dk.

– Det første, man skal kigge efter, er en ændring i personens adfærd. For eksempel at personen isolerer sig mere og trækker sig fra andre. Der kan også opstå en ændring i personens selvforståelse og selvopfattelse, hvor vi ser typisk, at folk bliver mere selvkritiske. De taler egne styrker og succeser ned og fokuserer i stedet for på egne fejl og mangler, siger Michael Danielsen til Ritzau Fokus.

Coronabekymringer presser

Sundhedsstyrelsen har i forbindelse med coronavirus udgivet en større guide til mental sundhed under coronakrisen.

– Bekymringer for smittefare og økonomi – samt krav om isolation og afstand – kan føre til ensomhed, tære på sindet og føre til symptomer på stress, depression og udbrændthed. Samtidig er hverdagen blevet ændret markant, og der er stor usikkerhed om hvordan forløbet vil blive og hvor længe det vil vare, lyder det blandt andet, mens det fortsætter.

– Det er en svær periode for mange, og nogle er mere sårbare end andre. Det kan f.eks. være folk der bor alene eller som i forvejen lider af angst og depression.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu