Dækrester i Paris førte til sikkedhedslanding i Billund

3. marts 2013 09:52 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Dækrester i Paris førte til sikkedhedslanding i Billund
Billede mangler

Beredskabet i Billund Lufthavn måtte i aftes en tur på landingsbanen, da et fly fra Paris skulle lave en sikkerhedslanding.

 

»Der var fundet dækrester på landingsbanen i Paris, hvor flyet var lettet fra, så vi var nødt til at være opmærksomme, men flyet landede helt sikkert uden nogen problemer,« fortæller Henrik Persson, der er trafikoperatør i Billund Airport, til JydskeVestkysten.

Han forklarer, at dækresterne i Paris i hvert fald ikke kom fra det fly, der landede i Billund. Her var der ingen hverken eksploderede eller punkterede dæk.

»Det kan virke lidt omstændeligt at sætte hele det apparat i gang, men da man ikke ved hvor dækresterne stammer, fra er man nødt til det. Better safe than sorry,« siger Henrik Persson.

Han understreger også, at selv om der skulle have været problemer med et dæk, så er det på ingen måde en hindring for at lande sikkert. Der er masser af dæk på sådan et fly, som han siger.

Alarmen indløb som en sikkerhedslanding niveau 2 klokken 21.34. Det betyder, at lufthavnens beredskab kører ud på landingsbanen og følger flyet ind.

Politiet bliver også altid tilkaldt i sådanne situationer, og var som sådan også til stede i aftes, fortæller vagtchef ved Sydøstjyllands politi, Lars Thomsen til JydskeVestkysten.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu