Dagens vejr bliver en trist fornøjelse

28. november 2018 06:43 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Vejret den 28. november 2018 byder på mærkbart blæsende vejr og udsigt til slud natten til torsdag. Men sneen lader vente på sig.

Vejret den 28. november 2018 lægger langt hen ad vejen op til, at du skal se på inde fra en varm stue. Nok bliver det ikke voldsomt koldt, men det vil blæse, så du kan mærke det, og natten til torsdag begynder der et falde nedbør.

Trine Pedersen, vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, fortælller til Newsbreak.dk, at i dag nok er den sidste dag i et stykke tid, hvor vi får solskin og relativt mildt vejr.

Når natten kommer, vil det vælte ind fra vest med skyer, regn og formentlig også slud. Det vil være koldt nok til, at nedbøren vil blive til slud, før den hurtigt forsvinder igen, da der ikke er udsigt til frostgrader i den nærmeste fremtid.

Der er altså udsigt til solskin i dag, onsdag, men det betyder ikke, at dagen bliver en mild omgang.

– Det bliver en frisk dag, siger Trine Pedersen.

Vejret den 28. november 2018 er ikke starten på en hvid jul

Det vil blæse op til 12 meter i sekundet, og det vil det også torsdag, hvor der altså også er udsigt til en del nedbør. Til gengæld vil temperaturerne i dag- og nattetimerne holde sig på den positive side af skalaen, og det er faktisk først i starten af december, at der er udsigt til nattefrost igen.

Dermed ikke sagt, at der også er udsigt til snevejr og starten på en hvid, eventyragtig jul.

Trine Pedersen fortæller, at oversigten for den kommende tids vejr taler om mildt gråvejr i den første halvdel af december. Der er udsigt til perioder med stabilt vejr og solskin.

– Der står ikke meget om vinterlige tendenser, siger Trine Pedersen.

Meget kan ændre sig før jul, men som det er nu, bliver vejret den 28. november formentlig en variant over det efterårsvejr, vi er vant til i Danmark. Ikke alt for koldt men uden for megen sol. Og blæsten, den slipper vi altså ikke for.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu