ANNONCE

DMI: -En rodebutik

28. august 2020 06:36 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Det vender på et tidspunkt.

Hvis man er typen, der er glad for at have noget at se frem til, og hvis man så samtidig er typen, der bedre kan lide tør- end regnvejr, ja så har man noget at se frem til i dag.

Fredag og lørdag byder nemlig på ganske meget regn, mens vejret bliver ganske anderledes, og knap så vådt, fra på søndag. Det oplyser Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, hvor vagthavende Claus Larsen har givet Newsbreak.dk indblik i vejret for i dag og de kommende dage.

– Det bliver noget af en rodebutik i dag. Det starter i den nordlige del af landet med smådryp og byger. Der er mere sammenhængende regn på vej fra syd. Regnområdet går i stå op over Nordjylland i aften, siger Claus Larsen.

Det betyder, at der er risiko for kraftig regn i den nordlige del af landet fra sidst på eftermiddagen til først på aftenen, mens der i den sydlige del af landet er risiko for skybrud. Derudover er der mulighed for tordenvejr.

– August er god til at danne både masser af torden, regn og skybrud, siger Claus Larsen.

Umiddelbart ser det ud til, at man på Bornholm får lidt pænere vejr end i resten af landet. Det betyder dog ikke, at man går fri for regn, bare at man har udsigt til mindre af det end i resten af landet.

Se frem mod søndag

Lørdag er der igen udsigt til skyet vejr med regn, byger og torden. Hos DMI forventer man ikke helt så meget nedbør lørdag som fredag, men tørt bliver det ikke.

– Er man træt af nedbør, skal man kigge frem mod søndag, siger Claus Larsen.

Da kommer der et højtryk til fra vest. Det giver sol og noget, der ligner tørvejr i løbet af den kommende uge.

Helt tørt bliver det ikke, men Claus Larsen siger, at det vil føles markant mere tørt end den uge, Danmark er på vej igennem netop nu.

Temperaturerne kommer formentligt ikke over 19 grader fredag, 20 grader lørdag og 21 grader søndag. I den kommende uge er der udsigt til 15-20 graders varme.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu