Dagpenge: Thorning skaber forvirring om regler

13. november 2012 23:05 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Dagpenge: Thorning skaber forvirring om regler
Billede mangler

Hvad siger finansloven om dagpengereglerne? Det har statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) nu skabt forvirring om.
 
Var der ét område, der fyldte mere end alt andet under de netop overståede finanslovforhandlinger, så var det reglerne for udfaldstruede dagpengemodtagere.
 
Alligevel har statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) nu skabt forvirring om, hvilke rettigheder den endelige finanslov giver alle dem, der til næste år mister deres dagpenge.
 
For ifølge aftaleteksten kan uddannelsesparate dagpengemodtagere få en ydelse, der svarer til kontanthjælp i 26 uger. Hverken mere eller mindre.
 
Men på sit ugentlige pressemøde sagde statsministeren mere end én gang, at folk kun kan regne med ydelsen i “op til et halv år”.
 
– Vi giver de langtidsledige, som har sværest ved at komme i arbejde, op til et halvt år for at uddanne sig og opkvalificere sig, lød det blandt andet fra statsministeren.
 
Netop spørgsmålet om, hvorvidt de udfaldstruede kan få dagpenge i et halvt år, eller blot maksimalt et halvt år, var et af de store stridspunkter i den sidste del af finanslovforhandlingerne.
 
Og blandt de få ting, som Enhedslisten rent faktisk kunne få sig selv til at rose offentligt i kølvandet på finanslovaftalen, var netop, at partiet fik presse det halve år igennem uden, at det stod som en maksimumgrænse.
 
Og Enhedslistens finansordfører, der selv havde fast plads ved forhandlingsbordet, opfordrer da også statsministeren til at læse finansloven igen, denne gang med læsebrillerne på:
– Thorning har vist ikke fået læst aftalen så godt, siger han.
 
– Ordene “op til” fik vi forhandlet ud, og det fremgår klart af aftaleteksten, at ledige, som mister dagpengeretten som følge af dagpengereformen og som gerne vil omfattes af uddannelsestilbuddet, har ret til seks måneders forsørgelse, uanset hvornår uddannelses starter og uanset om den f.eks. kun varer én måned, siger Aaen og tilføjer:
 
– Det var en klar forudsætning for at vi accepterede aftalen. Jeg regner med at finansministeren lige får forklaret statsministeren, hvordan aftalen hænger sammen.
 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu