ANNONCE

Dagpenge-udløb rammer blikkenslagere hårdt

15. august 2012 12:24 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Dagpenge-udløb rammer blikkenslagere hårdt
Billede mangler

Til nytår går den ikke længere. Der udløber udskydningen af dagpengeperiodens halvering, så ledige kun kan få dagpenge i to i stedet for fire år.
Og blandt de mange tusinde ledige, som enten må søge kontanthjælp eller tære på deres opsparing, er omkring 100 medlemmer af fagforbundet Blik & Rør.
Med en femtedel af de ledige medlemmer på vej mod at miste dagpengene bliver forbundet relativt hårdt ramt.
– Det her kan udvikle sig til en katastrofe for mange familier, hvis politikerne ikke snart viser handlekraft og mod til at løse problemet, siger Blik- og Rørarbejderforbundets forbundsformand, Max Meyer.
Det er især medlemmerne over 50 år, der er i farezonen for at miste retten til dagpenge, viser en opgørelse fra Byggefagenes Arbejdsløshedskasse.
Her er det hele 46,3 procent eller næsten hver anden ledige i aldersgruppen, der bliver straffet for de tørre tider på arbejdsmarkedet.
– Udsigterne til fuld beskæftigelse er lange, og derfor skal der gøres en ekstra indsats for at hjælpe de mange ledige, som er ramt af følgerne af den økonomiske krise, siger Max Meyer.
Blik og Rør-fomanden har tre bud på en løsning på problemet.
– For det første skal ingen ledige uforskyldt miste retten til dagpenge i 2013. For det andet skal forringelserne af mulighederne for optjening af retten til nye dagpenge ændres. Og endelig bør ledige, som vælger at tage en uddannelse, ikke miste ‘klip’ i dagpengene, siger Max Meyer.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu